Arhiva 13.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

NAŠI PRODAVAČI: METSS Žiškovec

Žiškovec trenutno ima tek jednu prodavaonicu, i to onu čakovečke tvrtke METSS, smještenu s lijeve strane državne ceste od Čakovca prema Murskom Središću. S obzirom da u pojedinim obližnjim mjestima prodavaonice ni nema, mnogi kupuju upravo u tamošnjoj prodavaonici. Posluje već desetljećima, a posljednji vlasnik je upravo čakovečki trgovački lanac Metss.
- Kako se nalazi na glavnoj i prometnoj cesti, naša prodavaonica mnogima je i usputna postaja za kupovinu sitnica, ali i novina, potvrdila nam je mlada i na toj lokaciji nova šefica Silvija Žagar iz Miklavca koju smo zatekli u poslijepodnevnoj smjeni. Iako je na novom radnom mjestu tek nekoliko dana, kaže kako se već uvjerila u iznimno dobru prodaju lista Međimurje, a na polici s tiskovinama, u vrijeme našeg posjeta, ostao je tek pokoji primjerak najčitanijeg lokalnog tjednika u Hrvatskoj.
- Po viđenom proteklih dana, list Međimurje kupuju sve generacije. Kupci najviše dakako komentiraju naslovnicu, da bi se razgovor i komentari često proširili i na brojne druge teme. Velik dio novina koje stignu u prodavaonicu proda se već u ponedjeljak poslijepodne. Neki kupuju i po nekoliko primjeraka, vjerojatno za susjede, a naslovne teme komentiraju se već na blagajni. Žiškovec je malo mjesto, pa još ako se sretnu susjedi ili poznanici, u prodavaonici se razvije prava rasprava, kaže Silvija Žagar uz koju u METSS-ovoj trgovini, ali u drugoj smjeni, radi i Tomislava Branilović. Silvija u novinama, kaže, pročita praktički sve. Posebno je zanimaju vijesti iz njezinog mjesta i crna kronika, a pregleda i stranice koje se odnose na preminule sumještane.
– Sviđa mi se što pokrivate sve teme i područja te novosti iz svakog, pa i najmanjeg mjesta. Kao i mnogi, prvo pogledam naslovnicu, a zatim listam od zadnje stranice. Preletim naslove, onda čitam ono što mi je privuklo najviše pažnje, a zatim tijekom tjedna i sve ostalo. Jedino sport baš ne pratim. Svakog, naravno, najviše zanimaju vijesti iz vlastitog mjesta, pa uz one iz Miklavca, pročitam i ostale novosti s područja Grada Mursko Središće.
Ako se još dogodi kakva vruća tema, interes je još veći. Crna kronika, unatoč onome na što se odnosi, treba priznati, ipak izaziva najveće zanimanje širokog kruga ljudi. List Međimurje je tradicija. I u mojoj obitelji kupuje se otkad znam za sebe, kaže Silvija. (vk)

Izvor: 3029