Arhiva 28.01.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

NAŠI PRODAVAČI: METTS 239 na jugu Čakovca

Jedno od najboljih prodajnih mjesta naših novina je METSS-ova prodavaonica broj 239, u Ulici Tomaša Goričanca na jugu Čakovca, na sjevernom krilu stambeno-poslovne zgrade kod Crkve svetog Antuna Padovanskog. Ovdje se proda stotinu primjeraka Međimurja, gotovo sve, uz minimalan povrat, kaže nam Sanja Šalamon, poslovotkinja prodavaonice. Sanja je na čelu ekipe koju čine Sabina Magdalenić, njena zamjenica, Nataša Gregorinčić, Saša Šarić, Marija Marčec i Smiljana Peršak. Ova prodavaonica ne dijeli s nama dugi dio naše tradicije jer je otvorena tek krajem 2006. godine. Otvaranje je bilo izraz potrebe našeg trgovačkog lanca da pokrije ovaj dio grada koji se ubrzano razvijao. Sanja kaže:
- Dobar dio prodamo već u ponedjeljak, četrdesetak komada, otprilike isto toliko se proda u utorak, a ostatak onda ode tijekom tjedna. Ostale dane novine kupe i oni koji su propustili odmah kupiti.
Razlog dobroj ranoj prodaji je specifično radno vrijeme prodavaonice - ona je jedna od dviju dežurnih iz METSS-ove mreže u Čakovcu i radi do 22 sata. Ali ona je i kvartovska prodavaonica. Dobar dio mušterija su stalni kupci, a i naši stalni čitatelji koji ne čekaju kasni sat da bi kupili novi broj našeg lista. Sanja Šalamon objašnjava:
- Oko osamdeset posto naših mušterija su stalni kupci, među njima su i oni koji Međimurje kupe već u ponedjeljak. Oni u ponedjeljak popodne ili predvečer i dođu ovamo upravo zato da bi kupili novine. Ima slučajeva da neki kupe i dva primjerka ako u kući ili u susjedstvu žive dvije generacije.
Međimurje kupuju i stari i mladi, struktura kupaca nema posebne generacijske oznake, dodaje poslovotkinja. Može se primijetiti, ipak, određena razlika u interesima – one starije više zanimaju rubrike kao što su crna kronika, osmrtnice i sjećanja, a mladi više prate javna i politička zbivanja te sport. I Sanja Šalamon slaže se s ocjenom svojih kolegica iz drugih prodavaonica da je naš list takav artikl kakav bi željela da budu i ostali - on ima vjerne kupce i trajnu i sigurnu prodaju. Ona se nije mijenjala ovih godina usprkos postojanja trgovačke konkurencije u ovom dijelu grada, pa i širenju mreže samog METSS-a koji je u listopadu prošle godine nedaleko otvorio još jednu prodavaonicu.
- Nije se to osjetilo na prodaji Međimurja, naši i vaši kupci ostaju nam vjerni - kaže Sanja Šalamon.

Izvor: 3014