Arhiva 20.03.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

NAŠI PRODAVAČI: Miklavec

Prodavaonica varaždinske tvrtke TP u Miklavcu u svom Marketu Kitro već desetak godina prodaje Međimurje. Odnedavno je izgrađen novi objekt u koji je smještena prostrana samoposluga. U njoj u dvije smjene rade četiri prodavačice koje tjedno prodaju osamdesetak komada naših novina. Mi smo u smjeni zatekli Davorku Farkaš iz Križovca i Ljubicu Mezgu iz Vratišinca. U drugoj smjeni su Tamara Antoković iz Peklenice i Tanja Murković iz Križovca.
- Čini mi se da najviše čitaju i prvi po novine dolaze umirovljenici. Oni, izgleda, za to imaju više vremena od ostalih - veli nam Davorka i nastavlja.
- Novine nam dolaze u ponedjeljak na večer, ali mi radimo do 19 sati, tako da ih ne stignemo prodavati taj dan. Zato ih svi kupuju u utorak, odmah ujutro. Susjedni Ferketinec sada već duže vrijeme nema prodavaonice, pa kod nas kupuju i Ferketinčani. Ali isto tako i mještani Celina, Križovca, Sivice.
Na naš upit što one najradije čitaju u našem listu Davorka je odgovorila:
- Novine uvijek prvo pogledam od zadnje stranice, ali ono što prvo idem čitati i što me najviše zanima su zbivanja u Murskom Središću i okolnim mjestima. Zapravo, cijele novine prelistam, pa pročitam viceve i onda sve ostalo. Jedino me sport baš ne zanima i zato pročitam samo tu i tamo koji tekst. Međimurje pratim negdje od petog razreda osnovne škole. Pogledam čak i stranice na kojima su prilozi školaraca jer uvijek nađem pokoji rad djece mojih prijatelja ili rođaka. Zanimljive su mi stranice kulture i one o raznim priredbama. Tamo znaju biti najave raznih događanja, pa onda odem na najavljeni koncert, izložbu ili koju drugu priredbu. I to ne samo u Mursko Središće, nego i u Podturen jer živim u Križovcu koji je u sklopu Grada Mursko Središće, a radim u Miklavcu koji je unutar Općine Podturen.
Davorkina kolegica Ljubica u Kitru, u Miklavcu radi tek odnedavno, a o tome
što nju zanima u našem listu rekla je:
- Redovna sam čitateljica, a uvijek prvo pročitam viceve i radekizme. Zanima me i sport jer sam nekada bila atletičarka. Volim pročitati tekstove u kojima po fotografijama vidim da se radi o nekom koga poznajem. Pratim i kratke vijesti na stupcima s lijeve strane, i to većinom one koje se odnose na Vratišinec, Čakovec i Mursko Središće. Mislim da u novinama imate zastupljene sve teme koje zanimaju razne kategorije čitatatelja. (rt)

Izvor: 2969