Arhiva 07.11.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

NAŠI PRODAVAČI: San Sivica

Više od četrdeset naših novina tjedno prodaju u samoposluzi San u središtu Sivice. Vlasnik prodavaonice je Miroslav Varga, a na tom je mjestu smještena sada već petu godinu. Ranije je ona bila u obiteljskoj kući Varginih, preko puta autobusnog stajališta, u istoj ulici pedesetak metara bliže u smjeru Čakovca. Vargini imaju obiteljski obrt, pa je uz prodavaonicu i njihova kavana. Samoposlugu vodi kćerka vlasnika Tamara Varga. Zaposlene su još dvije djelatnice. U drugoj smjeni radi Dušanka Blažon iz Celina, a druga prodavačica Zorica Otorepec iz Ferketinca trenutno je na porodiljnom.
U jutarnjoj smjeni u utorak u prodavaonici smo zatekli voditeljicu Tamaru koja nam je rekla da joj ponekad, kad su gužve, u pomoć uskaču i majka Tatjana i otac. O prodaji naših novina rekla nam je:
- Međimurje prodajemo od 1991. godine, otkako imamo prodavaonicu. Sada nam novine dolaze već u ponedjeljak uvečer, oko 19 sati. Ljeti radimo do 20 sati, pa uvijek po nekoliko komada prodamo još u ponedjeljak. Ostalo se proda u utorak, srijedu i četvrtak. Nekoliko komada, koji možda ostanu, u petak i subotu kupuju jedino oni koji rade negdje vani, pa tijekom tjedna nisu ovdje.
Kupci vaših novina uglavnom su naše stalne mušterije, ljudi iz susjedstva koji ih kupuju redovno. Sada, za zimskog vremena, radimo do 19 sati, pa Međimurje prodajemo od utorka, ali je zato u našoj kavani na raspolaganju gostima već u ponedjeljak uvečer.
Tamara nam je pobrojila i što nju zanima u našem listu.
- Uglavnom pročitam ponešto od najavljenog na naslovnici novina, što mi se po naslovu čini zanimljivim. Pratim sve što se piše o našem i susjednim mjestima, bilo da se radi o vatrogascima, vrtiću, Udruzi žena. Pogledam i horoskop, prognozu vremena, viceve, pa i dječje radove. (rt)

Izvor: 3002