Arhiva 02.05.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

NAŠI PRODAVAČI: Selnički METSS

U samoposluzi Metssa u središtu Selnice tjedno se proda 70 primjeraka Međimurja. Najviše odmah u utorak.
Zbog Međimurja, utorkom imaju i povećan promet, rekla nam je zamjenica poslovotkinje Danica Kralj. Novine prvi kupuju umirovljenici koji imaju i najviše vremena za čitanje. Osim mještana Selnice, kupuju ih i oni iz okolnih mjesta, usput, prilikom dolazaka k liječniku, stomatologu ili u poštu.
U prodavaonici radi šest prodavačica. Poslovotkinja je Mirjana Zadravec iz Donjeg Zebanca, a s njom u smjeni su Marija Mlinarić iz Zebanec Sela i Nada Jurović iz Donjeg Koncovčaka. Prijepodne u utorak u smjeni smo zatekli Danicu Kralj iz Marofa, Bojanu Peras iz Hlapičine i Aleksandru Bogdan iz Zebanec Sela. One su nam pobrojile i što najradije čitaju u našim novinama.
Zamjenica poslovotkinje D. Kralj iz Marofa Međimurje čita otkada je naučila čitati:
- Pratim čak i sport, najviše rukomet jer sam ga igrala tijekom školovanja. Zanimaju me i nogomet i ostali sportovi. Redovno pročitam sve što se događa u općinama Sv. Martin na Muri i Selnica te općenito u Županiji. Znimljiv mi je glas javnosti. Pogledam stranicu s dječjim radovima, kulturna zbivanja, predstave, koncerte. Kćerka mi je maturantica, pa ćemo sada pratiti izbor najmaturanata.
B. Peras u Međimurje je prije trideset godina došla iz Slovenije i tada je i počela čitati naš list. Rekla nam je da čita sve:
- Pročitam sve priloge od prve do zadnje stranice. Posebno me zanima što se događa u Murskom Središću. Čitam i stranice poljoprivrede jer se bavimo vinogradarstvom. Uvijek pogledam zahvale i sjećanja jer se tako prisjetim svih onih koji su preminuli. Jedino me ne zanimaju križaljka i podaci iz matičnog ureda. Uz viceve se uvijek nasmijem.
Otkada je naučila čitati naš list prati i A. Bogdan. Otkrila nam je što je najviše zanima:
- Čitam sve pomalo, a najzanimljivija su mi događanja iz naše općine. Volim pročitati i što vam pišu čitatelji. Uvijek pogledam priloge na stranici velikog odmora. Ponešto iz novina pročita čak i moj sedmogodišnji sin David. Njega zanimaju vicevi i horoskop, a supruga Ivicu sport mali oglasi i slobodna radna mjesta. (rt)

Izvor: 2975