Arhiva 11.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

NAŠI PRODAVAČI: TP Varaždin, Kitro Market PODTUREN

U maloj mjesnoj prodavaonici Kitro market u Glavnoj ulici u Podturnu naš list, vele prodavačice, prodaju već u ponedjeljak i utorak. Samo nekoliko komada možda ostane za preostale dane. U utorak, kada smo posjetili prodavaonicu, u njoj smo zatekli i Podturenčanku Rozu Jambrošić koja nam je rekla:
- Dobro da je i naš dućan došao na red. Već su svi bili i pitali smo se kada će već jednom biti i naš.
- Novine na ovom prodajnom mjestu gotovo isključivo kupuju naši stalni kupci iz okolnog dijela mjesta, rekla nam je poslovotkinja samoposluge Ivana Mađarić iz Podturna te nam ukratko predstavila prodajno mjesto:
- Na ovom mjestu prodavaonica, pričaju stariji mještani, postoji otkada se oni sjećaju, a prema pričanju, i prije nego su oni rođeni. Prije Kitro marketa na tom je mjestu bila Trgovina Tomo. Prodavaonica radi svaki dan od 7 do 21, a nedjeljom i praznikom od 7 do 12 sati. Novine dobivamo ponedjeljkom oko 17 sati i već tada prodamo desetak komada. Ukupno dobivamo oko 40 primjeraka i uglavnom sve ih prodamo već u utorak. Posebno onda kada se piše nešto o Općini Podturen. U samoposluzi osim mene rade i Nada Horvat iz Podturna, Marija Biber iz Novakovca i Martina Oletić iz Selnice - veli Ivana. Na poslu u Kitro marketu proteklog smo utorka u jutarnjoj smjeni zatekli poslovotkinju Ivanu i prodavačicu Martinu, pa su nam rekle i što one vole pročitati u našem listu. Tako je Ivana, kao i brojni drugi naši čitatelji, izjavila da novine čita od zadnje stranice i dodala:
- Pratim sva zbivanja osim sportskih. Nasmijem se uz viceve, pročitam sve što se piše o Općini Podturen, stranice kulture i prosvjete. Pogledam zahvale i sjećanja, podatke iz matičnog ureda. Zanima me i poljoprivreda jer sam po struci poljoprivredna tehničarka. Zanimljivi su mi prilozi na stranicama glasa javnosti. U obitelji Međimurje čitamo svi, osim djece. Vjerni čitatelji uz mene su i baka, mama i tata, suprug, brat i njegova djevojka.
Njena kolegica Martina veli da prati sport, crnu stranu života i događanja po općinama te povijesne priloge i ispunjava križaljku. Osim nje, u njenoj kući novine čitaju i ostali ukućani - mama, tata i brat. (rt)

Izvor: 3024