Arhiva 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

NAŠI PRODAVAČI: Trgovina za vas 3 - Novo Selo Rok

U glavnoj ulici, na adresi Rade Končara 1a, u Novom Selu Rok nalazi se jedna od onih manjih, seoskih prodavaonica, kakvih je u Međimurju sve manje, no, unatoč konkurenciji što sličnih trgovina, što velikih trgovačkih centara – opstaju.
U prodavaonici broj 3 beličke tvrtke Trgovina za vas zaposlene su Mirjana Furdi iz Dekanovca, Nada Hanc iz Novog Sela Rok i Nataša Jalušić iz Gornjeg Kraljevca koja je na porodiljnom dopustu.
U prijepodnevnoj smjeni zatekli smo Mirjanu Furdi. Čekajući na razgovor s Mirjanom, u prodavaonicu je navratilo nekoliko kupaca. Uz osnovne, svakodnevne artikle, kupili su, naravno, i list Međimurje.
- Nekada smo imali manji broj novina, no, ispostavilo se da je to nedovoljno, pa sada utorkom dobivamo 40 primjeraka. Jako se rijetko dogodi da koji ostane neprodan. Osobito u jesenskim i zimskim mjesecima, kad se valjda i više čita.
Naši kupci su sve generacije. No, u prijepodnevnim satima dolazi više starijih ljudi, pa se utorkom i srijedom za prodajnim pultom obvezno prokomentiraju i naslovi iz novina. Ljudi vole kad popričamo s njima, ovdje se ne stvaraju gužve kao u trgovačkim centrima, pa kad se još pojavi friško Međimurje – tema je pregršt. I sama se nekako uvijek veselim utorku.
Dok čekam prve kupce, odmah ujutro prolistam Međimurje. Iz one sam skupine koja novine čita od posljednje stranice.
U prvom pregledu obratim pažnju na vremensku prognozu i stranice s informacijama o preminulim osobama.
Naknadno, pa i kod kuće koliko stignem, pročitam praktički sve ostalo. Naravno, prve one članke čiji mi naslovi trenutno privuku pozornost. I u mojoj obitelji list Međimurje čita se oduvijek, ispričala nam je Mirjana Furdi. (vk)

Izvor: 3055