Arhiva 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Natjecanje vatrogasne mladeži

Prošle subote na igralištu Novog Sela Rok održano je natjecanje mladeži i podmlatka Vatrogasne zajednice grada Čakovca. Na odlično pripremljenom terenu mladež i djeca mogli su pokazati svoju spretnost, znanje i brzinu u svladavanju vatrogasnih prepreka. Mjerenje vremena odrađivao je “semafor” sa senzorskim početkom i završetkom vježbe, odnosno štafetne utrke.
Nastupila je ukupno 51 ekipa. U kategoriji podmladak-žene, u kojoj pravo nastupa imaju djeca do 12 godina starosti, natjecalo se 8 ekipa, a najspretnija je bila ekipa DVD-a Kuršanec, ispred DVD-a Krištanovec i DVD-a Gornji Vidovec. Kod muških ekipa, bilo je vrlo tijesno i napeto do samog kraja. Prvo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Knezovec, odmah do njih je DVD Mačkovec i treći DVD Mihovljan. U ovoj kategoriji nastupilo je 14 ekipa.
U kategoriji mladež izvodile su se dvije vježbe, od kojih se bolja bodovala i jedna štafetna utrka prema pravilniku HVZ-a. U ženskoj konkurenciji nastupilo je 7 desetina, a najbolje su bile članice ekipe DVD-a Savska Ves, na 2. mjestu je DVD Žiškovec i 3. DVD Šandorovec 1.
U kategoriji mladež-muški nastupilo je 14 desetina, a najveća borba bila je između DVD-a Krištanovec i DVD-a Mačkovec. Obje ekipe odradile su izjednačenu i najbržu vježbu natjecanja s 49,1 sekundom te se pobjednik odlučivao u štafetnoj utrci. Veću koncentraciju održala je ekipa DVD-a Mačkovec i zauzela zasluženo 1. mjesto, a do njih su DVD Krištanovec na 2. mjestu i na 3. DVD Čakovec.
Prvoplasirane ekipe dobile su pehare u trajno vlasništvo i zlatne medalje, a kao poklon sedmodnevni izlete u Kamp vatrogasne mladeži u Fažani.
Nastupile su i gostujuće ekipe DVD-a Mali Mihaljevec, DVD-a Lopatinec i DVD Zasadbreg.
Natjecatelje su pozdravili i zaželjeli uspjeh Jurica Horvat, dopredsjednik HVZ-a Mario Medved i mnogi drugi.
Damir Perhoč

Izvor: 3083