Arhiva 01.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Ne mijenja se tim koji pobjeđuje!

Županijska liga protiv raka Čakovec djeluje 12 godina, tijekom kojih su se predanim i marljivim radom povećavali potencijali u ljudima, ali i u suvremenoj opremi, u cilju što efikasnije borbe protiv opake bolesti. Zaživjela su i tri kluba: Klub žena, odnedavno nazvan Nova nada koji vodi Jasenka Štefić i okuplja žene operirane od raka dojke, zatim Klub laringektomiranih na čijem čelu je od osnutka Antun Zadravec te Klub oboljelih na debelom crijevu na čelu s predsjednicom Katarinom Jagec.
Prema riječima predsjednika Lige Husseina Saghira, dr. med., ove godine u planu je osnivanje i četvrtog kluba - operiranih od raka prostate.
Na nedavno održanoj godišnjoj skupštini Lige naglašeno je kako će se najveća pozornost i dalje posvećivati akcijama koje potiču ljude na preventivne preglede te u suradnji s klubovima nastaviti s tradicionalnim akcijama poput Dana narcisa, Dana ružičaste vrpce itd. Prema rezultatima postignutim tijekom proteklog desetljeća, ne čudi što se rukovodstvo Lige nije promijenilo jer - kako je u šali dodao doktor Saghir - momčad koja pobjeđuje ne mijenja se.
Župan Ivica Perhoč poručio je aktivistima Lige da budu što konkretniji u svojim zahtjevima, dok je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Dragutin Kopasić, dr. med., iznio podatke koji govore (i) o djelovanju Lige:
- Otkada u našoj bolnici djeluje onkološki odjel, 2 posto manje naših pacijenata odlazi u Zagreb na terapije - rekao je, između ostalog, doktor Kopasić. (žd)

Izvor: 2862