Arhiva 19.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Nedelišćanski "Zvončić" posluje pozitivno

Bez rasprave i jednoglasno na sjednici Općinskog vijeća Općine Nedelišće prihvaćeno je izvješće o financijskom poslovanju Dječjeg vrtića Zvončić u prvoj polovici ove godine. Za prvih šest mjeseci ustanova je realizirala 16,44 posto financijskog plana. Taj podatak izgleda zbunjujuće, jer se očekuje da se u pola godine ostvari barem 45 do 50 posto plana, no ovdje je riječ o planiranoj investiciji dogradnje vrtića koja njihovim proračunom mora biti predviđena. Za tu je namjenu bilo planirano 5,5 milijuna kuna.
Iz polugodišnjeg financijskog izvješća riječ, recimo da je plan prihoda Zvončića u ovoj godini 8 milijuna kuna, a do 30. lipnja je ostvaren 1,1 milijun. Tekući rashodi su se kretali na istoj razini kao i prihodi.
Nažalost, višegodišnje najave dogradnje objekta i u ovoj su godini “na čekanju”, jer su sve oči uprte u projekat nove škole u Nedelišću i radnje vezane uz to. Bude li ostvarena inicijativa novogradnje, tad bi vrtić dio svojih prostora dobio u sadašnjoj zgradi Osnovne škole Nedelišće. Na to se veže i pitanje ostvarenja pedagoškog standarda. Vrtić je prenapučen, grupe prekobrojne, ali dobar rad Zvončićevih odgojiteljica s djecom nikada nije bio doveden u pitanje.
S proširenjem ili eventualnim dobivanjem dijela prostora u staroj školi i to će pitanje biti riješeno.(A. Ličanin)

Izvor: 3047