Arhiva 14.11.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

NEDELIŠĆE: Jesenski MESAP 17. i 18.11.

Na konferenciji za novinare koju je u utorak, 6. studenoga sazvao direktor Međimurskog sajma poduzetništva - MESAP-a, Vitomir Kirić predstavljen je program manifesatcija koje će se održavati u izložbenoj dvorani MESAP-a u Nedelišću u studenom, prosincu i siječnju.
Međunarodni jesenski sajam MESAP JESEN 2012 održava se 17. i 18. studenoga, a najavljeno je predstavljanje tvrtki, obrta, institucija i udruga iz nekoliko gospodarskih grana. Publika će biti u prilici razgledati poljomehanizaciju, opremu za farme, za podrumarstvo i vinogradarstvo, ponudu stočne hrane, sjemenske robe, sustava za navodnjavanje, staklenika i plastenika te sadnica, a u izložbenom dijelu prehrambeno-prerađivačkog asortimana na sajmu su mesni i mliječni proizvodi, pekarski proizvodi, voće i povrće, vina, konditorski proizvodi… Jesenska priredba MESAP-a pružit će uvid i (u okviru 15. sajma ekologije i zdrave prehrane) u ponudu komunalne opreme i hortikulturno uređenje, nove tehnologije obnovljivih izvora energije, a osim izlaganja u dvorani i na vanjskom prostoru, planirana su i stručna predavanja s vrlo aktualnim temama: o mogućnosti korištenja sredstava iz IPARD programa za ekološke proizvođače, o poljoprivrednim ekološkim programima danas i sutra te o ideji pod nazivom grupa solidarne razmjene koja podrazumijeva izravno povezivanje proizvođača zdrave hrane i kupaca bez posrednika (trgovačkih lanaca).
Zbog nepovoljne gospodarske situacije, mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva na MESAP-u mogu nastupiti pod posebno povoljnim uvjetima: na štandovskom mjestu površine četiri kvadrata za samo 400 kuna i pri tome prodavati svoje proizvode!
Bit će i općinskih i gradskih štandova: svoj nastuip potvrdile su i najavile općine Sv. Juraj na Bregu, Donji Kraljevec, Donja Dubrava, Belica i Grad Prelog. (MB)

MLADEN NOVAK, PREDSJEDNIK NADZORNOG ODBORA MESAP-a
Poslovanje je konsolidirano!
Konferencija za novinare bila je dobra prilika da Mladen Novak, predsjednik Nadzornog odbora MESAP-a, objavi i dobru, dugo očekivanu vijest:
- Poslovanje MESAP-a je konsolidirano. Ovog časa MESAP kao tvrtka ima kredinu obvezu visine pet milijuna kuna (zajedno s kamatama) koja se odnosi na otplatu anuiteta za gradnju dvorane. Ciljevi koje su pred MESAP postavili osnivači – Međimurska županija i Općina Nedelišće – ostvaruju se, programi koji se odvijaju na MESAP-u imaju pozitivan poslovni rezultat, čak se iz novostvorenih prihoda uspijeva pokriti i nešto naslijeđenih starih dugova i obveza, a MESAP kao tvrtka (prema dinamičkoj procjeni vrijednosti) danas vrijedi više od 11 milijuna kuna!

U PROSINCU 2012. I SIJEČNJU 2013.
Advent, Plesnjak, male životinje
MESAP i ove godine organizira Adventski sajam 15. i 16. prosinca, a čak tri su termina za čuveni Plesnjak: 1. prosinca i 22. prosinca ove, te 5. siječnja 2013. godine.
U dvorani MESAP-a organizira se i doček Nove godine 31. prosinca ove na 1. siječnja iduće godine, a u siječnju 2013. još je jedna priredba.
Od 11. do 13. siječnja priređuje se Državna izložba malih životinja kojoj je domaćin agilna Udruga uzgajivača malih životinja Nedelišće, dugogodišnji dobar organizator atraktivnih izložbi s kojima su i zavrijedili organizaciju izložbe malih životinja državne razine.

Izvor: 3003