Arhiva 05.01.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

NEDELIŠĆE: Ljubavi i laži na Općinskom vijeću

Za aktualnog sata sjednice Općinskog vijeća u Nedelišću održane 22. prosinca nezavisna vijećnica Dijana Posavec ponovo se opredijelila na neprikladnu retoriku. Uvjerena da je ponavljanje majka znanja, višestruko je načelniku Mladenu Horvatu ponovila da je lagao kad je govorio o visini plaća zaposlenika općinske uprave.
- Tražila sam pisano izvješće o plaćama zaposlenika općinske uprave i usporedan prikaz njihovih primanja kad je na snazi bio stari pravilnik s pripadajućim koeficijentima i sada, kad vrijedi novi. Kad smo o tome odlučivali kao Vijeće, rekli ste da će plaće rasti od 5 do 55 kuna. Lagali ste jer se sada vidi da su plaće rasle i do 600 kuna. Lagali ste kad ste rekli da se plaće neće značajno mijenjati - rekla je, među ostalim, D. Posavec.
Plaće u bruto iznosu doista jesu rasle od 14,37 do 661,24 kune. U neto iznosima, dakle nakon plaćanja svih davanja radnika, raspon je od 11,50 do 465 kuna. Ovaj posljednji iznos odnosi se na samo jednu od šesnaest plaća, a tiče se djelatnice Upravnog odjela za upravne i opće poslove kojoj je koeficijent za poslove koje radi rastao s 1,00 na 1,73. Načelnik Horvat odgovorio je:
- Koeficijenti su usklađeni na ovom vijeću. Rekao sam da će se plaće mijenjati od 11 do 55 kuna jer nije moguće u lipu izračunati sve iznose kod samog donošenja koeficijenta.
Kako to nije zadovoljilo Posavčevu, ponovo se javila za riječ i ponovila već rečeno te pitala “radi li načelnik od vijećnika budale”. Načelnik je odbio razgovarati na toj razini odgovarajući kako joj je “dao primjeren odgovor”.
A. Ličanin

Izvor: 2906