Arhiva 23.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Nedelišće najuređenije

Predsjednica Turističke zajednice Međimurske županije Sandra Herman objavila je, putem konferencije za novinare, odabrane objekte i okoliše naselja kandidirane u akciji Hrvatske turističke zajednice Zeleni cvijet za 2009. godinu. Povjerenstvo koje je ocijenilo prijavljene kandidate, u sastavu Vanja Haček, Pero Vidović i Ljiljana Škrobar, donijelo je odluku koju je dostavilo i HTZ-u.
- Najuređenije mjesto u kategoriji 20 do 40 tisuća stanovnika je grad Čakovec koji je, po sadašnjim saznanjima, već ušao u drugi krug finalnog izbora - rekla je na pressici Sandra Herman.
Najuređenije mjesto do 10 tisuća stanovnika je Nedelišće. U kategoriji pojedinačnih elemenata - park u mjestu - kao najljepši je ocijenjen čakovečki Perivoj Zrinskih. Najljepša okućnica privatne kuće je ona Goranke Horvat u Nedelišću, potom je Spa & Golf Resort Sveti Martin najljepše kupalište u Županiji, Zrinska garda Čakovec ocijenjena je kao najatraktivnija zanimljivost, a Obleka i škrlok od luščinja Kulturno-umjetničke udruge Seljačka sloga iz Nedelišća kao najljepši suvenir.
Proglašenje najboljih iz natječaja Zeleni cvijet za 2009. bit će održano u Rovinju, od 20. do 22. listopada.
Djelatnici godine
- U okviru akcije proveli smo i natječaj za djelatnika godine u sferi turizma. Iznjedrili smo jedanaest kategorija neposredno ili posredno povezanih s turizmom, a najbolji u svakoj od njih bit će proglašeni 14. listopada u Čakovcu - rekla je na konferenciji za novinare S. Herman.
Najbolji turistički vodič je Kristijan Kovačić iz Čakovca (Društvo turističkih vodiča MŽ), hortikulturni djelatnik Damir Goričanec iz Bukovca (Ambijenti), djelatnik prodaje i marketinga u turizmu Željko Zadravec iz Koncovčaka (Spa&Golf Resort Sv. Martin), prodavač Darinka Juras iz Čakovca (METSS), čistač Stjepan Prprović iz Pribislavca (Čakom), kuhar/
-ica Marija Borković iz Male Subotice (Udruga kuhara MŽ), recepcijski djelatnik Smiljana Belović iz Šenkovca (EKOM Gradski bazeni), konobar Tomica Belužić iz Čakovca (Poseidon), agencijski djelatnik Aleksandra Horvat iz Štrigove (Kompas), policajac/-ka Danijela Hamer (PU međimurska), a djelatnik u sustavu turističkih zajednica Marijo Krčmar iz Belice (Turistički ured Čakovec).
A. Ličanin

Izvor: 2891