Arhiva 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

NEDELIŠĆE: Paragu područna škola (?)

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Nedelišća narodnjak Josip Debelec zatražio je od načelnika Darka Danije potvrdu točnosti informacije da tijela lokalne vlasti nisu sklona dogradnji objekta Osnovne škole Dr. Ivan Novak u Macincu, već da je pokrenuta inicijativa za izgradnju vrtića i područne škole Parag.
- Svjestan sam da bi se otvaranjem područne škole u Paragu izbjegao prijevoz učenika do Macinca, lakše bi se prilagođavao obrazovni proces i smanjili ukupni troškovi, pa me zanima čini li se nešto vezano uz to i je li točno da se o toj ideji već razgovaralo, pitao je Debelec. Načelnik mu je odgovorio potvrdno. Podsjetio je da je, uz predstavnike vijeća mjesnih odbora Macinec i Parag, razgovorima o takvoj inicijativi prisustvovala i dožupanica Sandra Herman te predstavnici škole u Macincu.
- Zbog stanovnika u Macincu, također je zaključio da dogradnja tamošnje škole nije potrebna, već da samo treba izgraditi sportku dvoranu, a u Paragu konačno podići jedan objekat javne namjene jer ga u tom naselju još nema. U njemu bi bili vrtić, područna škola, prostori za mjesni odbor te za aktivnosti mještana Paraga. VMO-i Parag i Macinec Općini Nedelišće uputili su dopis s konkretiziranom takvom inicijativom, a mi smo se dalje obratili Županiji. Dosad nismo dobili nikakav odgovor, rekao je načelnik Darko Dania.
Ne frustrirajmo naše sumještane
Vijećnica Općinskog vijeća u Nedelišću iz redova Stranke rada Darinka Pergar postavila je pitanje vezano uz biračke odbore u kojima se za provedbe izbora navodno uvijek sreće iste ljude.
- U biračkim odborima su uvijek isti ljudi, pa me zanima zašto je tako? Ima ih situiranih, neki ni nisu iz naše općine i to, uz situaciju u kakvoj jesmo, dodatno frustrira naše sumještane, rekla je Pergar.
Načelnik Darko Dania odgovorio je da političke stranke na izborima za EU parlament nemaju pravo staviti svoje ljude u biračke odbore, ali za lokalne i parlamentarne izbore imaju.
- Stranke to pravo imaju u vrijeme u kojem se održavaju izbori za Sabor i tijela lokalne vlasti. Političke stranke u pravilu stavljaju mlade ljude, nezaposlene i umirovljenike, i na to kao načelnik mogu utjecati, odgovorio je Dania.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3073