Arhiva 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

NEDELIŠĆE: Sedmi sajam Mesap jesen

U Nedelišću je održan sedmi zaredom sajam Mesap Jesen 2013. koji je tematski obuhvatio pet područja. Osamdeset izlagača predstavilo se u područjima poljoprivrede i prehrane, obnovljivih izvora energije, moderne gradnje i projektiranja, komunalnog opremanja i hortikulturnog uređenja te ekologije i zdrave prehrane.
- S obzirom na ekonomske okolnosti, odazivom izlagača smo zadovoljni, a napose time što se povećao udio predstavnika iz Srbije i Slovenije. Otvaranje granice s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju za susjede iz Slovenije uvelike je olakšalo dolazak na ovakve manifestacije i uvjereni smo da će interes i dalje rasti, rekao je za otvaranja sajma direktor Vitomir Kirić.
- Usprkos sveopćem prisustvu modernih tehnologija koje omogućuju komunikaciju na daljinu u realnom vremenu, smatramo da izravni kontakti ljudi ničime neće ni ne mogu biti zamijenjeni. Zato niti sajmovanje u bilo kojem obimu ili formi nikada neće zamrijeti, ističe načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.
Sajam je naglasak stavio na obnovljive izvore energije za koje je interes javnosti također u porastu, pa su izložbeni prostori velikim dijelom bili posvećeni upravo toj temi. U obilazak sajma u subotu je stigao i župan Matija Posavec. Održani su i stručni skupovi Međimurskih voda i čakovečkog Čakoma, dok je nedjelja bila rezervirana za zabavne sadržaje.
- Pozivam naše posjetitelje da nas obiđu i sredinom prosinca, kad 14. i 15. priređujemo Advent na Mesapu - pozvao je u konačnici direktor V. Kirić, najavljujući i organizirani doček Nove godine na Mesapu te Međunarodnu izložbu malih životinja koja će biti održana 10. siječnja. (AL)

Izvor: 3057