Arhiva 07.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

NEDELIŠĆE: Zašto obnova traje tako dugo?

NEDELIŠĆE - Križno drvo koje je na raskršću Varaždinske ulice i Ulice Ognjena Price u Nedelišću srušeno zbog prometne nesreće još se uvijek obnavlja nakon što se od udara raspalo u dijelove. Kako doznajemo u uredu Općine Nedelišće, objekat se obnavlja u radionici Vene Jerkovića u Gornjem Kuršancu koji je dovršenje najavio u proljeće 2010. Križno se drvo srušilo kada je u njega udarila ograda u koju je automobil iz spomenute nezgode naišao, no nije se zdrobilo, već raspalo u komade - točnije u dijelove, s obzirom da je sastavljen od dva temelja.
Na istom se mjestu raspala i ploča koju je, kada je križno drvo podignuto 1925. godine obnovljeno, postavio bivši župnik Pavao Markač. Prema najavama iz općinskog ureda, obnovljen pil bit će podignut bez navedene ploče, a kako je predmet prometne nezgode još uvijek na Prekršajnom sudu, ne zna se tko će ovu rekonstrukciju platiti.
U svakom slučaju, saznajemo da bi to trebalo učiniti osiguravajuće društvo onog osiguranika koji je skrivio nezgodu. (l)

Izvor: 2854