Arhiva 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

NEKA PROPADNU! Gradonačelnik Kovač neda novce nogometašima!

Nisam neki sportski tip, no ipak…Tom je rečenicom nezavisni vijećnik dr.sc. Predrag Kočila započeo svoje pitanje u aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća održane 12. prosinca, vezano uz nogomet u Čakovcu. Njime je izazvao reakciju gradonačelnika Stjepana Kovača u kojoj je na način rada u dva nogometna kluba sa sjedištem u Čakovcu – NK „Međimurje“ i NK „Čakovec, iznio niz kritika.
–Misli li Grad, slično kao što je učinio Varaždin, potpomoći NK „Međimurje“ koje je pri vrhu 3. HNL da uđe u drugu ligu, zanimalo je vijećnika.
Gradonačelnik Kovač najprije je pojasnio da je stadion NK „Varteks“ zbog prijašnjih kredita pod hipotekom, pa Grad Varaždin i nije imao mnogo izbora već platiti dug.
Zatim je nastavio: Već na početku mandata rekli smo da ćemo podupirati sport mladih. To i činimo te smo pomogli Nogometnoj školi Međimurje pri sanaciji duga. No, nedopustivo je da Čakovec ima 2 nogometna kluba od kojih onda jedan, primjerice, od suparnika utakmicu izgubi rezultatom 12 : 0. To što Čakovec ima 2 kluba je samo zbog dvije osobe koje se očito ne mogu dogovoriti. Ako su im osobni interesi važniji od klupskih, neka propadnu oba kluba, kategoričan je i oštar bio Kovač.
Ukazao je i na činjenicu da Grad Čakovec nije osnivač ni jedne udruge na svom području. Svake godine raspisujemo natječaj kojima ih pozivamo da se jave, da bi dobili dotacije iz proračuna. Nogometni klubovi „Međimurje“ i „Čakovec“ javili se naravno nisu. Zar misle da mogu doći ovdje pa ću im ja dati vreću novca? Ni godinama unatrag, dok im se pomagalo, nikad nisu podnijeli izvješća o tome na što su utrošili novac. S druge strane, u drugim sportovima imamo mnogo uspješnije klubove koji godinama nemaju niti vlastiti prostor, napomenuo je Kovač, za primjer navevši, Šahovski klub Čakovec.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3060