Arhiva 12.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Nema više mošta, samo mlado vino!

Odličan je! Konstatirali su to Štrigovčani koji su se okupili pod šatorom u centru mjesta kako bi krstili pušipel i potom ga “kritički” isprobali. Domaćini Martinja u Štrigovi bili su Udruga vinara i vinogradara Hortus Croatiae, Općina i Turistička zajednica Općine Štrigova te Udruga kuhara Međimurske županije kao stalan suradnik međimurskih vinara.
Najveći obol u priređivanju Martinja dao je predsjednik TZ-a Josip Mikec kojem su ovaj put pomogle Magdalena Odoran i Verica Novak, polaznice turističko-hotelijerskog smjera u čakovečkoj Ekonomskoj i trgovačkoj školi, koje u Turističkom uredu Štrigova obavljaju praksu.
Mošt je za Martinje osigurao veći dio članstva Udruge vinara i vinogradara, tako da su posjetitelji mogli birati između više sorti i proizvođača vina. Ceremonijal krštenja mošta u mlado vino obavljali su Rimščarski baruni, duet koji je publiku zabavljao svirkom. Tako su Zdravko Sabolčec i Dragutin Brežnjak uz pomoć Vlade Horvata šalama oplemenili krštenje poželjevši dobru kapljicu u svakom domu.
Posjetitelji su imali prilike kušati kolače i pečene kestene, ali i gulaš koji su, zajedno sa svježim pecivima, spravili kuhari iz Udruge kuhara Međimurske županije. Nastupili su i mladi glazbenici Štrigovčanci Manuel Lesar, Matej Ščavničar i Rafael Mikec, uglavnom predstavljajući nove skladbe objavljene na posljednjem albumu. (al)

Izvor: 2846