Arhiva 21.10.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

NIŠTA OD PRIJEVOZA ZA JEDNU KUNU

Ništa još nije sigurno oko javnog linijskog prijevoza putnika u Međimurskoj županiji za koji je krapinska Presečki grupa dala najpovoljniju ponudu na raspisan natječaj.
Presečki je ponudio upravo nevjerojatno povoljne cijene karata od jedne, tri i pet kuna za prijevoz do udaljenosti do 15, 30 i 50 kilometara, gotovo novi vozni park i zapošljavanje svih radnika bivšeg AP Toursa. Povjerenstvu za provođenje postupka javnog poziva za obavljanje djelatnosti javnog linijskog prijevoza putnika za linije s područja Međimurske županije nije ostalo ništa drugo nego prihvatiti najpovoljniju ponudu - onu Presečki grupe, i odbaci prigovore “domaćih” prijevoznika. Međutim, proteklog je tjedna, kako se može iščitati iz šturog priopćenja iz Županije, Presečki dostavio svoje prijedloge u vezi organizacije prijevoza u Međimurskoj županiji, kako javnog linijskog, tako i posebnog prijevoza školske djece.
- Kako dostavljen prijedlog sadrži i određene prijedloge koji su u izravnoj vezi s ponudom temeljem koje je Povjerenstvo odabralo odabranog ponuditelja, od nadležnog Povjerenstva zatraženo je da dostavljen prijedlog razmotri te da nakon toga donese odgovarajuće odluke, piše u priopćenju za medije.
Čini se da je Presečki “odigrao” upravo onako kako smo i upozoravali da će učiniti. Izaći na natječaj s “nemoralnom ponudom” koja se ne može odbiti, a prilikom sklapanja ugovora ponuditi nove uvjete i na mala vrata u igru uvesti i poseban prijevoz školske djece. U svakom slučaju, Povjerenstvo će se ponovo sastati u četvrtak, a sadržaj novih prijedloga Presečkog u Županiji se čuva gotovo kao “vojna tajna”, zbog činjenice da je sa sjednice Povjerenstva na kojoj se odlučivalo o prigovorima u javnost, više spletom okolnosti nego namjere, “procurio” dio informacija koje su trebale ostati unutar Povjerenstva. Ovisno o odluci koju Povjerenstvo donese u četvrtak, Upravni odjel za gospodarstvo, promet i europske integracije prići će izradi dozvola za obavljanje djelatnosti javnog linijskog prijevoza na svim linijama s područja Međimurske županije. Do tada je na snazi Odluka župana o uspostavi privremenog javnog linijskog prijevoza, a to “privremeno” moglo bi, kako sada stvari stoje, malo duže potrajati.
V.Trstenjak

Izvor: 2895