Arhiva 25.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Nisu čuli za koga glasaju?!

- Da su građani kotara Zapad za predsjednika svog Gradskog kotara htjeli nekog iz HDZ-a ta stranka ne bi na izborima osvojila 20 posto glasova, nego 75 koliko je dobila ona SDP-HNS-HSU. Tim je riječima čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač prokomentirao slučaj poništenja izbora HDZ-ovca Ivice Kirina za predsjednika Vijeća gradskog kotara zapad Čakovec. Spomenuto pitanje na sjednici Gradskog vijeća aktualizirala je vijećnica Maja Đurkin Međimurec (HDZ). Odgovarajući, Kovač je rekao i kako je njegovo demokratsko pravo kao gradonačelnika opozvati neku odluku ili izbor. U međuvremenu, kako doznajemo, u gradsku upravu stiglo je rješenje ministra uprave Arsena Bauka u kojem Kovačevu odluku proglašava pravovaljanom.
Podsjetimo, 19. lipnja Kirin je s 5 glasova, uključujući i one SDP-ovih vijećnika, od sedmero vijećnika, izabran za predsjednika. Prvi čovjek Grada potom je poništio rezultate te su ga HDZ-ovci optužili za samovolju. Naknadno je za predsjednicu Vijeća izabrana Štefanija Damjanović (SDP-HNS-HSU).
- Sukladno Statutu Grada, gradonačelnik može poništiti odluku predstavničkog tijela, rekla je na sjednici Gradskog vijeća pročelnica Upravnog odjela za upravu Grada Čakovca Dragica Kemeter. Dodala je kako su vijećnici koalicije SDP-HNS-HSU u kotaru Zapad osobe starije životne dobi, pa nisu dobro čuli za koga glasaju, dok su izabrali Kirina.
V. Kelkedi

Izvor: 3039