Arhiva 30.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Nova zapošljavanja u Haixu

Od 2005. godine, otkada tvrtka Haix obuća pod ovim imenom djeluje u Međimurju - od početnih stotinu radnika, dolazi do novog pogona u M. Subotici u kojem trenutno radi 530 djelatnika, od čega ih je 60 zaposleno ove godine. U malosubotičkoj privrednoj zoni vlasnici Haixa kupili su još 10.000 kvadratnih metara prostora potrebnih za širenje koje uskoro donosi i nova zapošljavanja. Uprava tvrtke 24. rujna upriličila je svečanost povodom službenog otvorenja novog pogona u M. Subotici (koji radi od prošle godine) kojoj su se odazvali graditelji pogona, predstavnici banaka koje su kreditima pratile razvoj poduzeća, županijsko i općinsko čelništvo, njemački veleposlanik i generalni konzul te brojni drugi gosti.
Direktor Haix obuće Franz - Xaver Haimerl tijekom prolaska proizvodnim pogonima rekao je:
- Ovi su ljudi ponosni što ovdje rade, a ja sam ponosan na njih. To je jedina “tajna” poslovnog uspjeha.
Direktor tvrtke dodao je zahvalu za iznimnu susretljivost na koju su naišli u Međimurju u kojem su za samo dva tjedna dobili građevinsku dozvolu:
- To nije moguće ni u Njemačkoj - rekao je F. X. Haimerl.
Da je riječ o tvrtki koja raste svjedoči i mjesto koje Haix obuća ima u svojoj matičnoj tvrtki u Njemačkoj u kojoj sve više dobiva na značaju. Godišnji promet tvrtke iznosi 50 milijuna eura, a vjeruju da će uskoro premašiti 100 milijuna godišnje. U novom pogonu na 5.775 kvadratnih metara dnevno nastane i po 3.000 pari profesionalne obuće za vojsku, vatrogasce i policiju.
Na svečanom ručku njemački domaćini posebno su pozdravili čovjeka koji se pobrinuo za tankoćutna nepca predstavivši ga kao glavnog kuhara - Branka Blešća, a uzvanike su zabavili i predstavili im Međimurje članovi glazbene radionice Gimnazije Čakovec pod vodstvom Damira Rodigera te članovi KUU-a Zasadbreg.
Željka Drljić

Izvor: 2892