Arhiva 29.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

Nove rošade u Međimurskoj županiji

Nakon odlaska pročelnice Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Lidije Bijelić koja je još u lipnju, nakon promjene vlasti, sporazumno raskinula radni odnos s Međimurskom županijom, Županiju je napustio još jedan pročelnik – šef Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Matija Novak. Kako nam je sam potvrdio, u Međimurskoj županiji više ne radi od 19. kolovoza. Otišao je u privatni sektor – poznatu čakovečku tvrtku TMT d.o.o. Novak, međutim, odbacuje političku dimenziju njegovog odlaska. Za list Međimurje kaže kako to nema veze s politikom, već mu se pruža nova poslovna prilika, odnosno izazov.
U kuloarima se već neko vrijeme špekulira i o mogućem novom pročelniku Upravnog odjela za poslove župana, odnosno županovom glasnogovorniku. Davida Vugrinca na tome bi mjestu, no, službene potvrde spomenutog još nema, mogao zamijeniti pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Šenkovec i glasnogovornik Županijske organizacije HNS-a Međimurja Alen Kajmović. Ukoliko tome bude tako, zapravo će se i nastaviti tradicija smjene pročelnika s promjenom vlasti u Županiji. Tek da podsjetimo, za vrijeme mandata Josipa Posavca, glasnogovornik je prvo bio Matija Posavec, a onda je ljubav pukla, pa je postavljen Marko Puškadija. Dolaskom Ivice Perhoča na mjesto župana, glasnogovornik je postao bivši glavni urednik Čakovečke televizije David Vugrinec, dok je Puškadija završio u Upravnom odjelu za turizam i poljoprivredu. Još ranije, dok je župan bio Branko Levačić, njegov glasnogovornik bio je Zlatko Bacinger koji je potom zaposlen u Muzeju Međimurja…
Alen Kajmović je 34-godišnjak, rodom iz Ploča. Oženio se Međimurkom te u naš kraj došao živjeti 2004. godine. Član HNS-a je od 2007. godine. Po struci je magistar pedagogije i sociologije. Radio je u osnovnim školama u Svetom Martinu na Muri, Strahonincu i Selnici, a potom postao pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela u Šenkovcu. Slovi kao jedna od sposobnijih osoba na spomenutoj funkciji, a s načelnikom Sašom Horvatom i njegovim zamjenikom Vladimirom Novakom i privatno je u izrazito dobrim, odnosno prijateljskim odnosima. Izuzetno je privržen novom županu Matiji Posavcu kojemu je u velikoj mjeri vodio nedavnu predizbornu kampanju. Ukoliko ode iz Općine, mlada šenkovečka ekipa ostat će bez jednog od ključnih članova koji mnoge konce drži u svojim rukama te će morati potražiti novog pročelnika.
Velimir Kelkedi

Broj zaposlenih nećemo povećavati

Na posljednjoj sjednici Skupštine Međimurske županije pročelnici svih županijskih upravnih odjela razriješeni su dužnosti te su, odonda, oni koji nisu sami otišli, na privremenoj, odnosno funkciji vršitelja dužnosti. Njihova sudbina bit će poznata u jesen.
- Još ništa nije definitivno odlučeno, kaže za list Međimurje župan Matija Posavec. U nekim je stvarima, međutim, bio konkretniji.
- Ova vlast dobila je povjerenje velikog broja građana Međimurja i to ne želimo iznevjeriti. Na naš cjelokupan uspjeh utječe i rad pročelnika. Kao odgovoran župan, odgovaran sam i za njih. Od pročelnika ubuduće, bez obzira sadašnjih ili nekih novih, očekujem veći angažman, odgovornost, ali i lojalnost. Ako promjena i bude, želim istaknuti da se ukupan broj zaposlenih u županijskoj upravi neće povećavati. To znači da će, u slučaju da dođu neki novi pročelnici, njihovi prethodnici morati otići iz Županije, izričit je Posavec.(vk)

Izvor: 3044