Arhiva 02.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Novi majstori primili diplome

Obrtnička komora Međimurske županije održala je u petak, 27. lipnja svečanost podjele diploma obrtnicima koji su majstorske ispite uspješno položili u OKM-u, u ispitnim rokovima u listopadu prošle godine i veljači ove godine.

Majstorima su postali 21 obrtnik i obrtnica iz triju županija, Međimurske, Varaždinske i Vukovarsko-srijemske. Novi majstori su stolar Slobodan Benković, kuhari Adam Puškarić i Darjan Šopar (svi iz naše županije), dimnjačari Rudolf Vrbanec, Mario Gerić i Mladen Feltrin (svi iz Varaždinske županije), bravari Marko Mihaljac (Međimurska županija) i Stjepan Koren (Varaždinska županija), strojobravari Ivan Bužić, Mario Tkalčec, Slaviša Kalšan (Međimurska županija), Darko Kenđel, Goran Habrka, Martin Sambolec i Josip Mužic (iz Varaždinske županije), elektroinstalater Marko Panić i soboslikar-ličilac Mladen Bogdan (oba iz naše županije) te tri očne optičarke, sve iz Vukovarsko-srijemske županije - Danijela Matušenski, Koštana Subota i Ivana Dragun. Novim majstorima čestitali su Slavko Faltak, predsjednik OKM-a, i međimurski župan Matija Posavec koji je, među ostalim, istaknuo važnost kontinuiteta ovog programa OKM-a.

U njemu se majstorski ispiti organiziraju od 1996. godine i dosad ih je uspješno položilo 318 kandidata.

Od ove se godine ispiti provode u četiri roka, u veljači, svibnju, rujnu i prosincu - za rujanski rok prijave se mogu dati do 1. kolovoza. Cijena majstorskog ispita je 2.600 kuna, ali će onima koji ga uspješno polože Ministarstvo poduzetništva i obrta vratiti 75 posto novca.

Dodatne se informacije može dobiti u OKM-u, osoba za kontakt je Robert Varga (tel. 313-971 i 311-515). (dk)

Izvor: 3088