Arhiva 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Novi pročelnici Županije od 1. siječnja

Od 1. siječnja 2014. godine na dužnost će stupiti novi pročelnici u pet županijskih upravnih odjela. Na javni natječaj prijavilo se ukupno osmero kandidata, ali je jedna kandidatkinja odustala, tako da se testiranju odazvalo njih sedmero. Tročlano povjerenstvo za provođenje javnog natječaja, kojem je predsjedao zamjenik župana Zoran Vidović, provelo je testiranje kandidata. Predsjednik povjerenstva potvrdio nam je da su svi kandidati pokazali zavidan nivo znanja u sva tri područja. Testiralo se poznavanje pravnih propisa, stručnost iz nadležnosti konkretnog upravnog odjela i poznavanje stranog jezika.
Za svaku od cjelina rađeno je bodovanje, a kandidati koji su skupili više od 50 posto bodova pristupili su intervjuu. Temeljem prikupljenih bodova, povjerenstvo je napravilo rang-listu i proslijedilo je županu Matiji Posavcu koji će odabrati nove pročelnike. Da bi potvrdio nepristranost povjerenstva, Vidović posebno naglašava kako niti članovi povjerenstva nisu znali pitanja iz pisanog dijela testiranja.
Župan Posavec u petak nam je potvrdio da će novi pročelnici biti postavljeni do 1. siječnja, ali o konkretnim imenima nije želio govoriti jer konačnu odluku, tvrdi, još nije donio. Upravo je nevjerojatno to što se na natječaj javilo tek osmero kandidata, u situaciji u kojoj se za svako radno mjesto javlja po nekoliko desetaka, ili stotina ljudi. Po dva kandidata natjecala su se tek za pročelničko mjesto u UO-u za društvene djelatnosti i UO-u za gospodarske djelatnosti, dok se za ostala tri odjela javio po jedan kandidat. Čini se da iza svega stoji uvjerenje kako su ovakvi natječaji besmisleni, raspisani zapravo za konkretne ljude, unaprijed poznata imena, političke podobnike, i da je javljanje na takve natječaje zapravo gubljenje vremena. Iako je izbor sada ostavljen županu, čini se da će novi ljudi doći na čelo UO-a za društvene djelatnosti, sigurno u UO za poslove župana, a možda i u UO za gospodarstvo.
V.Trstenjak

Izvor: 3061