Arhiva 07.11.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

NOVI VODITELJI SLUŽBI U POLICIJSKOJ UPRAVI MEĐIMURSKOJ

Policijska uprava međimurska, završetkom internog natječaja, dobila je nove voditelje svojih službi, od kojih su neki svoje dužnosti zadržali, pod drugim imenom, doduše - po dosadašnjem nazivlju bili bi načelnici odjela ili voditelji odsjeka.
Svoje je suradnike u kraćem razgovoru s novinarima predstavio načelnik PU međimurske Krunoslav Gosarić i pritom im čestitao, ali i izrazio želju da svojim radom, profesionalnošću i agilnošću pridonesu da rezultati PU međimurske budu još bolji od dosadašnjih. Moja očekivanja su izrazito visoka, istaknuo je. Zacrtali smo strateške pravce djelovanja - to su, prije svega, naglasak na preventivno djelovanje među mladima, vezano uz problem zloporabe alkohola, zatim na smanjenju broja imovinskih delikata i poboljšanju otkrivačke djelatnosti na tom polju, povećanje broja evidentiranih djela, poboljšanje otkrivačke djelatnosti kod specijalističkih oblika kriminaliteta, kod gospodarskog i organiziranog kriminaliteta te iz područja maloljetničke delinkvencije i obiteljskog nasilja. Na tome svi moramo raditi kao tim i nadam se da ću uz pomoć ovih suradnika osigurati zadovoljavajuće stanje sigurnosti, rekao je Gosarić. Dodao je da će se nastaviti s natječajima, sada za rukovodeće položaje srednje razine - očekuje se da će uskoro biti raspisani interni natječaji, pa će oni koji nisu zadovoljili svoje profesionalne interese za to imati još dosta mogućnosti.
Dražen Kovač

Danijel Mikulić bit će zamjenik načelnika PU međimurske, kao i dosad. Djelatnik je MUP-a od 1989. godine, a dosad je obnašao poslove pomoćnika načelnika kriminalističke policije u PP-u Prelog i PP-u Čakovec, voditelja pododsjeka za obradu kriminaliteta u Odjelu kriminalističke policije i načelnika Odjela operativnih poslova. Odlikovan je kao hrvatski branitelj.

Goran Cmrečak novi je voditelj Službe kriminalističke policije, a na ovoj je dužnosti zamijenio Darka Dragičevića. U MUP-u je od 1988. godine, obnašao je dužnosti načelnika PU međimurske, voditelja Pododsjeka za državnu granicu i nezakonite migracije te voditelja Odsjeka za granicu, a novu dužnost shvaća, kaže, kao dosad najveći profesionalni izazov.

Kristijan Srpak bit će voditelj službe policije. On je također ponovo imenovan na dosadašnju dužnost. Djelatnik je MUP-a od 1993. godine, obnašao je dužnosti pomoćnika zapovjednika Postaje granične policije Goričan, voditelja Pododsjeka za državnu granicu i nezakonite migracije te na kraju voditelja Odsjeka policije. Također je odlikovan kao hrvatski branitelj.

Krunoslav Fekonja imenovan je voditeljem Službe za granicu, a na toj će dužnosti zamijeniti Gorana Cmrečaka. U MUP-u je od 1990. Prvih sedam godina radio je u Zagrebu, a u PUM-u je bio donačelnik Odsjeka operativnog dežurstva i načelnik PP-a Štrigova. Sa sadašnjim poslom već ima iskustva jer je bio načelnik Odjela za granicu te načelnik PP-a Čakovec.

Stjepan Habuš, diplomirani pravnik, bit će voditelj Službe zajedničkih i upravnih poslova, a tu je dužnost i do sada obavljao. U MUP-u je od 1979. godine, isprva na operativnim polovima, a od 2001. godine vodi zajedničke i upravne polove. U narednom će razdoblju nastojati da ova služba bude i kvalitetnija i učinkovitija, odnosno što bolji servis građanima.

Izvor: 3002