Arhiva 26.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Novih 15 mentora

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 7. prosinca održana je 3. ovogodišnja svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji su napredovali u zvanje mentora. Agencija za odgoj i obrazovanje imenovala ih je ukupno 440, a među njima je bilo i predstavnika naše županije. Status mentora odgojitelja predškolske dobi dobili su Smiljka Grujić, Gordana Šoltić Siladi i Nevenka Žganec iz Dječjeg vrtića Čakovec, Nataša Novak iz preloškog Dječjeg vrtića Fijolica te Nenad Novak iz čakovečkog Dječjeg vrtića Žibeki.
Među osnovnoškolskim učiteljima, Međimurje ima tri nova mentora, i to sva tri iz Osnovne škole Goričan: Alan Belak, učitelj informatike, Katica Mikulaj Ovčar, učiteljica tehničke kulture, te Sanja Rašan, učiteljica razredne nastave.
I naše se srednje škole mogu pohvaliti novim profesorima mentorima - Srednja škola Prelog s Valentinom Pirc Mezgom, nastavnicom geografije, Tehnička škola Čakovec s Danielom Penić, nastavnicom matematike, Gimnazija Čakovec s Mirjanom Jakopčević i Davorkom Majetić, nastavnicama kemije, Štefanijom Požgaj, nastavnicom matematike, te Suzanom Trupković, nastavnicom tjelesne i zdravstvene kulture. Status mentorice dobila je i Mira Bratuša, učiteljica glazbene kulture iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.
Tijekom ove godine, spomenuta agencija imenovala je 1.400 novih mentora. Put za dobivanje ove titule vrlo je zahtjevan i složen jer iziskuje višegodišnji sustavan rad i kompetencije na najvišoj razini. S druge strane, potvrda je to činjenice da se u našim vrtićima i školama kvalitetno i predano radi, bez obzira što je poziv prosvjetara na društvenoj ljestvici vrijednosti spušten na najniže grane. Status mentora nije trajan, već ga valja obnavljati svakih 5 godina, nakon čega se može napredovati zvanja savjetnika, što predstavlja najvišu razinu stručne kompetencije u našem obrazovnom sustavu na nivou predškole, osnovne i srednje škole.
Sanja Pigac

Izvor: 3009