Arhiva 07.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

O kapeli u Sitnicama

Vijeće mjesnog odbora Sitnice na svojoj je sjednici održanoj 13. listopada donijelo jednoglasnu odluku kako i dalje podržava inicijativu mještana za izgradnju kapelice, ili poklonca u ovom romskom naselju, bez obzira na nedavnu peticiju dijela mještana Sitnica koji se protive izgradnji.
Zaključeno je da peticija nije pravovaljana i u skladu sa zakonom, a u VMO-u misle kako je dio potpisa krivotvoren. Zato su na sjednici od Grada Mursko Središće zatražili da se peticija proslijedi Državnom odvjetništvu te da se provjere potpisi potpisnika peticije.
Zaključak VMO-a Sitnice “primljen je na znanje” na proteklom stručnom kolegiju gradonačelnika Dražena Srpaka, međutim, oko (pravo)valjanosti peticije i mogućeg krivotvorenja potpisa gradski se oci nisu izjašnjavali, već je je loptica ponovo prebačena u nadležnost VMO-a Sitnice.
Priča oko izgradnje sakralnog objekta u Sitnicama ide dalje. Isto kao i priča oko javne rasvjete. Naime, prošla je godina dana otkad je Ulica Sitnice, zbog radova, ostala bez javne rasvjete - trebalo je zasvijetliti za Uskrs, pa u rujnu, ali bila su to samo obećanja.
V. Trstenjak

Izvor: 3054