Arhiva 05.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

O RJEŠAVANJU PROBLEMA ODVODNJE OBORINSKIH VODA U PRIGRADSKIM NASELJIMA ČAKOVCA

Radovi – iduće građevinske sezone 

 

Na inicijativu Grada Čakovca za konačnim rješavanjem višegodišnjeg problema odvodnje oborinskih voda s područja mjesnih odbora sjevernog dijela grada u četvrtak je u gradskoj vijećnici održan sastanak  kojem su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Mario Medved, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Dražen Barić, direktor Hrvatskih voda – Vodnogospodarskog odjel Varaždin Leonard Sekovanić, voditelj Vodno gospodarske ispostave Hrvatskih voda Čakovec Ivica Mustač te predsjednici Vijeća mjesnih odbora Mihovljan, Novo Selo Rok, Krištanovec, Mačkovec, Slemenice i Žiškovec  

 

Kako je kazao zamjenik gradonačelnika Mario Medved, spomenuti problem ove je godine bio dodatno naglašen rekordnim oborinama u posljednjih nekoliko mjeseci. –Dogovorom, ali i  rješavanjem pitanja financiranja pokušat ćemo riješiti problem, istaknuo je Medved podsjetivši i da je u gradskom proračunu za 2015. godinu za tu namjenu osigurano 300,000.000 kuna, no napomenuvši i da Grad računa na sufinanciranje Hrvatskih voda. 

 

Direktor Vodnogospodarskog odjela Varaždin Leonard Sekovanić pozdravio je inicijativu Grada, naglasivši da je svima u interesu da se odvodnja s ovog područja dugoročno riješi. Obećao je da će u okviru svojih ovlasti i zakonskih mogućnosti izaći u susret te da će Hrvatske vode sigurno sufinancirati.

 

U tijeku je izrada idejnog projekta što bi trebalo biti gotovo u iduća dva mjeseca, slijedi usklađenje s Mjesnim odborima, rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, dogovor o sufinanciranju te realizacija. Ukoliko sve bude išlo bez većih zastoja, radovi bi trebali početi iduće građevinske sezone. Omjer sufinanciranja dogovorit će se nakon izrade idejnog projekta, kažu u Gradu Čakovcu.

 

Fotografije iz UO ZA DRUŠTVENE, PROTOKOLARNE I EUROPSKE POSLOVE

Izvor: 3110