Arhiva 22.09.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

O ŠKOLI U PRIBISLAVCU: Ivković opet laže!

U Pribislavcu ni sad ne znaju gdje će im škola biti(?!)

- U najmanju ruku, nije korektno što je glasnogovornik Županije (David Vugrinec, op. nov.) u istupu na HRT-u u ponedjeljak optužio Ministarstvo i Vladu, odnosno državu, za neizgradnju škole - rekao je Vladimir Ivković, predsjednik županijskog HDZ-a u razgovoru s novinarima na stalno podgrijavanu temu izgradnje škole u Pribislavcu. Ivković je ovime komentirao izjavu glasnogovornika da se ova škola ne gradi jer država nema novca.
- Svi već znamo da u zadnjih šest godina država ne gradi škole i da gradnja nije njezina obveza, već je briga županije da iz decentraliziranih sredstava rješava probleme školstva.
Ovakvo prebacivanje odgovornosti je i netočno i nije u skladu sa zakonskim okvirom. Svi znamo i to da se škola u Pribislavcu nije gradila zbog odnosa prvenstveno u samoj Općini, a i odnosa Općine i Županije. Sve škole koje su se gradile u posljednjih nekoliko godina gradile su se po principu “pomogni si sam, pa će ti pomoći i država”, i ta pomoć nije nikad izostala. Drugi je princip koji je u tome vladao “nitko ti ne može pomoći ako ti to ne želiš”. Ali ako odete u Pribislavec i pitate načelnicu gdje će škola biti, ona će vam reći da to ne zna još ni danas. Dozvole glase na lokaciju kod Feštetićevog kaštela, a želja je načelnice da se ona gradi dolje (kod “Poleta”, op. nov.)
Ivković je i na novinarsko pitanje bio izričit - općinska načelnica je ta koja uvijek, kada traži pomoć države u izgradnji škole, kaže – dajte nam novac za izgradnju škole kod Kaštela, a mi ćemo graditi dolje.
O gradnji škole u Pribislavcu govorio je i Mladen Križaić, predsjednik kluba HDZ-ovih županijskih vijećnika, a u prethodnom sazivu zamjenik župana. On je rekao da Vladu Republike Hrvatske treba pohvaliti zbog projekata vezanih uz školstvo.
D.Kovač

VIŠNJA IVAČIĆ, NAČELNICA OPĆINE PRIBISLAVEC

Ivković opet laže!

Prozvana načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić u svom je odgovoru, ili komentaru, onoga što je rekao Vladimir Ivković, a i tvrdnji da je u Ministarstvo pisala da se lokacija mijenja, bila izričita.
- Tvrdnja da sam ja nešto pisala u Ministartvo o promjeni lokacije čista je laž. Službeni stav Općine je da je građevinska dozvola za gradnju škole izdata još pred dvije godine. Ona glasi na lokaciju kod Kaštela, a nedavno je, za moga mandat morala biti produljena i to je učinjeno – o tome se nema što više reći. S gospodinom Ivkovićem nisam već dugo razgovarala, osim jednom na skupštini Međimurje-Plina, usput. Lokacija se, dakle, zna, ali se početak gradnje i način fnanciranja ne znaju, kaže župan Ivica Perhoč. Ni Županija ni Općina novca nemaju, a nema ga, navodno, ni država. Trebalo bi zatražiti novac iz europskih fondova, ali je fond EIB III tek počeo otvarati prijavljene projekte, pa odluka neće brzo.(d.k.)

Izvor: 2943