Arhiva 26.08.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

OBILJEŽEN DAN MACINCA

Na blagdan Velike gospe u Macincu se slavilo. Vijeće mjesnog odbora tradicionalno je bilo domaćin obilježavanja Dana Macinca. Program se, već po običaju, odvijao na sportskom terenu u neposrednoj blizini društvenog doma i zgrade Osnovne škole Dr. Ivan Novak.
Nakon služenja svete mise u župnoj Crkvi Pohoda BDM, sudionici programa i mještani oformili su povorku i sudjelovali u mimohodu do igrališta.
Prigodan kulturno-umjetnički program pozdravnom su riječi započeli predsjednik VMO-a Macinec Ivan Krištofić i načelnik Općine Nedelišće Mladen Horvat. Za dobro raspoloženje pobrinuli su se folkloraši KUU-a Seljačka sloga Nedelišće, članice Društva žena Macinec i učenici macinečke osnovne škole.
U domu je bila postavljena izložba koju su pripremile članice Društva žena, dok su vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Macinec održali pokaznu vježbu za koju su svi pokazali velik interes.
Na svojim oldtimerima do Macinca su se dovezli članovi Oldtimer kluba Međimurje, a sve je zaključeno zabavnim igrama i svirkom uz koju su Macinčani i zaplesali. (l)

Izvor: 2887