Arhiva 08.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN SVJESNOSTI O AUTIZMU

Na Svjetski dan svjesnosti o autizmu, 2. travnja Udruga za autizam Pogled organizirala je prodaju uskrsnih jaja, ukrasa, majica i uporabnih predmeta na štandu postavljenom u srcu Čakovca. Volonterke udruge Sanja Zdolec, Darija Vadlja, Valentina Šipoš, Nina Smiljanić i Dijana Blažeka predvođene tajnicom Patricijom Kuhtom građane su ukratko educirale o autizmu te ih opskrbile letkom Udruge koji opisuje ovaj poremećaj kod osoba i rad Pogleda.
Ovoj aktivnosti na Veliki petak prethodilo je puštanje stotinu balona organizirano dva dana ranije, ispred Ureda Općine Nedelišće u kojoj je i sjedište Udruge za autizam. Balone je u zrak pustio načelnik Mladen Horvat, ali i prvašići Područne škole Pušćine s kojima nastavu polazi i jedna autistična djevojčica. Tom je prilikom predsjednik Udruge Dalibor Kuhta zahvalio vodstvu Općine, volonterima i školarcima koji daju podršku njihovom radu.
Među istaknutim volonterima upravo su i gore spomenute studentice Ekonomskog fakulteta u Zagrebu koje su u sklopu projekta napisanog za kolegij prof. dr. Mislava Ante Omazića - Menadžment promjena, u roku dva tjedna prikupile 11 tisuća kuna za potrebe Udruge.
- Djevojke su obilazile tvrtke i škole govoreći o autizmu i svrsi rada Udruge za autizam Pogled. Ne samo da su na taj način osvijestile i senzibilizirale svoje domaćine, već su i konkretno pomogle da prikupimo novac kojim plaćamo naše stručne suradnike s obzirom da je sustavna zdravstvena pomoć na području Međimurske i Varaždinske županije još uvijek u povojima. Građanima koji još uvijek ne znaju što je autizam i s čime se sve suočavaju osobe koje s njim žive poručujemo - da, možete nas pitati o autizmu - ističe Patricija Kuhta. (al)

Izvor: 2867