Arhiva 02.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Obilježeni Dani općine Nedelišće i Goričana

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Nedelišća održanom u multimedijalnoj dvorani Mesapa 27. lipnja obilježen je Dan Općine Nedelišće koji se vezuje uz 15. lipnja i blagdan sv. Vida. Uzvanicima su se biranim riječima obratili predsjednik OV-a Mladen Posavec, načelnik Darko Dania i župan Matija Posavec.
Uz isticanje odrađenih i predstojećih poslova u Općini, dotaknuta je i najava ulaska u Europsku uniju s kojom nas očekuju novi izazovi. Prednosti koje u tom smislu ima Međimurska županija, posebno Općina Nedelišće kao pogranična i ujedno jedna od najvećih općina u zemlji, vezane su uz kulturnu baštinu, turističke potencijale, prometnu infrastrukturu, razvijeno obrtništvo i poduzetništvo.
- Uz plan izgradnje nove škole u Nedelišću, dovršenje izgradnje kanalizacijske mreže, oplemenjivanje sajamske prakse, podršku poduzetništvu i brojne aspekte društvenog djelovanja, uvjereni smo da su pred našom općinom dobri dani.
Naše je poslovanje stabilno i nastojat ćemo ga takvim održati - kaže, između ostalog, načelnik D. Dania.
Predsjednik Općinskog vijeća Mladen Posavec uputio je čestitku dobitnicima plaketa, naglasivši kako Općina Nedelišće ima veliki broj pojedinaca i organizacija koji zaslužuju pažnju i zahvalu javnosti. Župan Matija Posavec u svojoj je čestitci uputio na zajedništvo, kako bismo za članstva u Europskoj uniji uspješno odgovorili izazovima te u što većoj mjeri oplemenili život i poslovanje u Međimurju.
Laureati
Predsjednik Vijeća i načelnik čestitali su laureatima, uručivši im plakete i novčane nagrade. Dobitnici plaketa Općine Nedelišće su Branimir Magdalenić, glazbeni pedagog i umjetnički voditelj Pjevačkog zbora Josip Vrhovski Nedelišće, tvrtka Pozvek d.o.o. iz Dunjkovca vlasnika Stjepana Pozveka i Vatrogasna zajednica Općine Nedelišće pod predsjedanjem Zlatka Marciuša.
Općinsko je čelništvo pripremilo i zahvalu za umirovljenog liječnika Veljka Gomezelja koji je netom prije zaključenja radnog vijeka Općini Nedelišće javno zahvalio na suradnji.
- Ovdje sam proveo 18, od 42 godine radnog staža, i to mi je bio jedan od najugodnijih perioda u karijeri. Imao sam priliku iskazati svu kreativnost svog plemenitog zvanja, što moram zahvaliti ukupnoj općinskoj javnosti i vodstvu. Bit ću vam i dalje na dispoziciji za savjet, slobodno mi se obratite - rekao je u svom obraćanju V. Gomezelj.
U prigodnom kulturno-umjetničkom programu sjednice nastupili su članovi i članice KUU-a Seljačka sloga Nedelišće - Ivana Špicar, Maja Markuš Velicki, Ženska pjevačka skupina i tamburaški sastav.
A. Ličanin

U Goričanu je nizom manifestacija proslavljen Dan Općine, 24. lipnja, uz blagdan svetog Ivana Krstitelja koji je u dugoj tradiciji najznačajnije proštenje u mjestu. Središnja svečanost bila je prigodna sjednica Općinskog vijeća na kojoj su uz vijećnike i predstavnike javnog života Goričana kao uzvanici bili i župan Matija Posavec sa zamjenicima, saborski zastupnik Dragutin Glavina, načelnici nekih susjednih općina, zatim predstavnici lokalne samouprave i hrvatske samouprave iz susjednog područja Mađarske s kojima Općina Goričan surađuje te voditelji nekih javnih i komunalnih poduzeća. Predsjednik Općinskog vijeća Robert Katanec podsjetio je da se neposredno pred Dan Općine, ali i ulazak Hrvatske u EU, konstituirao novi saziv Općinskog vijeća. Pred vijećnicima je zadatak ostvarenja tri glavna razvojna cilja za koje je rekao da vjeruje da su iznad političko-stranačkih prijepora - dovršetak sportske dvorane, izgradnja kanalizacije i uređenje infrastrukture industrijske zone.
Općinski načelnik Mario Moharić u svom je izlaganju istaknuo da ove godine Goričan ima posebnih razloga za ponos i slavlje uz Ivaje jer ga je dočekao ljepši, ugodniji i napredniji nego je bio. Istaknuo je neke ostvarene projekte, a najznačajniji je potpuna rekonstrukcija zgrade društvenog doma. Otvorenje se planira ovih dana, nakon preseljenja knjižne građe u novu knjižnicu, rekao je. Neke projekte najavio je, a kao najznačajniji je izdvojio izgradnju kanalizacije. Dodao je da je Općina uspješno nastavila i sa svojim socijalnim programima, pa je i svaki problem ili poteškoća mještana njen istinski prioritet. Na svečanosti su dodijeljena i ovogodišnja priznanja Općine. Dobitnici su DVD Goričan za 125 godina uspješnog humanitarnog djelovanja, Mažoretkinje i twirling klub Goričan za prvo i drugo mjesto na državnom prvenstvu krajem travnja održanom u Kaštel Starom, posljednje u nizu uspjeha, i Sportsko-rekreacijska udruga Prijatelji za 20 godina društveno korisnog djelovanja. Uz svečanost je održan i kulturno-umjetnički program u kojem su sudjelovali ženska pjevačka skupina i tamuraški orkestar HKUD-a Goričan te Sintija Marton i Katarina Beti kao vokalne solistice.
D.Kovač

Izvor: 3036