Arhiva 17.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Obilježeno 10 godina "Katruže"

Međimurska zaklada solidarnosti Katruža iz godine u godinu ima sve više prijatelja, što se osjetilo i u programu obilježavanja 10. obljetnice djelovanja. Među prijateljima je sve više onih koji daruju novac u fond Zaklade, ali i onih kojima je pomoć stigla iz Katruže u odsutnim, najtežim trenucima u životu.
Katruža je s radom počela 6. studenoga 2000. godine, kada je prvim upraviteljem imenovan tadašnji zamjenik župana Dragutin Lesar, a predsjednikom Upravnog odbora Žarko Katić. U kasnijem razdoblju, Zakladu su vodili Josip Posavec i Diana Lovrenčić. Danas je predsjednik UO-a Miroslav Horvat, a upravitelj aktualni zamjenik župana Matija Posavec koji je na svečanoj akademiji te na večernjem koncertu u Čakovcu održanima u srijedu, 10. studenoga istaknuo:
- Kažu da je čovjek bogat onoliko koliko ima prijatelja. Tako postojanje, rad i pomoć Zaklade ne bi bili mogući bez vas, dragi prijatelji, jer ste velik broj pomoći omogućili upravo vi - podrškom, donacijom ili uplatom članarine. Bez vaše pomoći, Zaklada ne bi mogla raditi - i na tome vam velika hvala. Izuzetno sam ponosan što smo, zahvaljujući vama, vratili osmijeh na lica mnogih bolesnih i njihovih obitelji.
Na svečanoj akademiji povodom 10. obljetnice Zaklade predstavnicima tvrtki, ustanova, jedinica lokalne samouprave te pojedincima koji su tijekom proteklog desetljeća pomagali Katružu podijeljena su 42 priznanja i 131 zahvalnica. U 10 su godina brojnim Međimurcima koji su se našli suočeni s bolešću dodijeljena gotovo 3 milijuna kuna pomoći za liječenje, lijekove, pomagala i slično.
Odaziv posjetitelja koncerta održanog u Centru za kulturu rekao je sve o tome kako žitelji naše županije doživljavaju Katružu. U dvoranu Centra više nije stala ni šibica, a samo od prodaje ulaznica prikupljeno je 18.300 kuna. Program su svojim nastupima obogatili Marija Jambrošić - Kupper, Meri Šeparović, Mirko Švenda Žiga, Ivica Pepelko, Josip Sanjković Mitrica, Đura z Međimurja, Limena glazba Belica, KUD Mačkovec, Carla Belovari, Bojan Jambrošić, Ivica Dobranić, Ivica Jurgec, Skandal bend, Vinko Coce i Vladimir Kočiš Zec, a o tehnici je brinula ekipa Radija 1.(žd)
Snimio D. Lesar

Izvor: 2899