Arhiva 31.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Obilježili smo 60 godina i 3000. broj lista "Međimurje"

Na dan izlaska 3.000. broja lista Međimurje, 23. listopada u Restoranu Stop u Čakovcu članovi Uredništva ugostili su brojne uzvanike – naše suradnike i umirovljenike, predstavnike jedinica lokalne samouprave, policije, sindikata, kolege s Radija 1 i Radija 105, TV Srca...

Posebnu radost svojim su nam odazivom priuštili dobitnici nagrada Lista Međimurje – jer je sreća htjela da dolaze upravo iz redova najvjernijih čitatelja.

Zahvaljujemo svim uzvanicima na odazivu, na željama za uspješnim brojevima koji slijede, na poklonima i ugodnom druženju. Legende međimurske glazbe jubilej su nam ozvučili maestralnim izvedbama, onako kako to mogu učiniti samo oni ljudi kojima je glazbeni instrument - srce. Legende smo okupili na svečanosti povodom 60. obljetnice izlaženja i tiskanja 3.000. broja lista Međimurje u restoranu Stop u Čakovcu. A u Legendama su svi legendarni: pjevač Ivan Škvorc Ivač, trubač Stjepan Taradi Utek, saksofonist i klarinetist Ivan Kriković Krika, gitarist Milivoj Kossi, bubnjar Drago Jurgec, klavijaturist i pjevač Nenad Gavez i klavijaturist Dean Mošmondor.
 

O dijelu 60-godišnjeg puta Lista Međimurje koji trasira aktualni sastav redakcije govorio je glavni urednik Ivica Jurgec, istaknuvši orijentaciju prema malom čovjeku, osobito onom koji treba pomoć i kojemu su jedino naša vrata ostala otvorena. Uzvanike je pozdravio i naš direktor Bojan Benčik koji je zahvalio na požrtvovnom radu svim djelatnicima Lista, a glavnom uredniku uručio i umjetničku sliku za poseban doprinos napretku Međimurja.

Sreću na daljnjem putovanju poželjeli su nam i naši gosti – župan Ivica Perhoč, najstariji suradnik Lista Međimurje Franjo Preložnjak te saborski zastupnik Branko Vukšić.
Podijelili smo zahvalnice svim dugogodišnjim suradnicima te općinama, gradovima i Županiji, a zatim se posladili i s tri velike torte koje su razrezale umirovljenice Marija Galić i Verica Meznarić te najstariji novinar i šarmer Franjo Preložnjak.
Ugostiteljska ekipa Restorana Stop svoj posao odradila je na izuzetno visokom nivou, a sve finote zalijevane su Urbanskom kapi Alojza Novaka i mladim chardonnayjem Antuna Kojtera.

Posada smo županijskog tjednika Međimurje koju je zatekla ova obljetnica i želja nam je bila dostojno je obilježiti i u ime onih koji su novine stvarali prije nas te osvijetliti put onima koji dolaze.

Željka Drljić

„Poštovani kolega i dragi pajdaš, hvala Uredništvu Međimurja na pozivnici za svečanost obilježavanja jubileja. Pozorno sam slušao govornike, voditeljica me oduševila (jer i ja sam više od 40 godina s mikrofonom na pozornici!), svečanost je bila “praf gospodska” i tih mojih 45 minuta s vama za mene je bio ganutljiv povratak u mladost i novinarske  početke u mojim gimnazijskim danima koji su vezani i za Međimurje. Drago mi je što sam upoznao kolegicu Ružicu i kolegu Trstenjaka, svima srdačan pozdrav, s poštovanjem, Željko Slunjski."

Pisama sličnih poruka proteklog smo tjedna primili na desetke.

Još više ih je bilo u osobnim kontaktima.

„Čestitam kompletnoj upravi, novinarskoj redakciji te svim zaposlenicima 60. obljetnicu izlaženja i tiskanja 3.000 broja“, ističe o svom dopisu Andrija Crnčec.
Zahvaljujući na suradnji, čestitke je uputila i Marina Kolar, izvršna direktorica ZORE, udruge za nenasilje i ljudska prava.

Čestitke cijeloj redakciji uputio je i Damir Smrtić (HTV). Svaka čast, čestitamo! Samo naprijed… piše Đuro Bel iz tvrtke Brid extra & Brid. Načelnik Općine Gornji Mihaljevec Franjo Kovačić čestita na odličnim novinama, ali i na uspješnom poslovanju tijekom cijelog razdoblja djelovanja.

Posebne čestitke uputio nam je i Velimir Pleša, generalni konzul RH u Mostaru, kao i brojni naši čitatelji, poslovni suradnici i prijatelji.

Svima i ovom prilikom najsrdačnije zahvaljujemo i uzvraćamo najboljim željama.
Do čitanja!

Glavni urednik
Ivica Jurgec

Predane nagrade pobjednicima u nagradnoj igri

Prva nagrada u nagradnoj igri “60 zlatnih godina Međimurja” pripala je umirovljenici Verici Kožnjak iz Čakovca. Verica, koja je punih 30 godina bila učiteljica u Strahonincu, kaže kako joj je ovo prvi dobitak u životu.

- Nikada ništa nisam dobila, uvijek samo dajem i sretna sam što sam osvojila prvu nagradu u vašoj nagradnoj igri. Kad su me vaše djevojke nazvale, nisam mogla vjerovati da je baš moja kuverta izvučena. Međimurje čitam od desete godine jer su ga i u obitelji svi čitali i odonda sam vaša redovita čitateljica.

Ivan Kos, umirovljeni ekoniomist iz Preloga, na našoj se proslavi na kojoj mu je uručena druga nagrada zadržao do kasnih sati u dobrom društvu i u pratnji saborskog zastupnika Glavine. I gospodina Kosa iznenadio je dobitak.

- Vaš sam stalni i dugogodišnji čitatelj i još jednom zahvaljujem na nagradi koja me, moram priznati, iznenadila. Ovo mi je prvi put u životu da sam dobio nagradu i baš mi je drago što sam ju dobio upravo od Lista Međimurje. Svima u Međimurju čestitam na godišnjici.

Marija Horvatić, umirovljenica iz Murskog Središća, do mirovine je radila kao konfekcionarka u bivšem Modeksu. U našoj je nagradnoj igri osvojila treću nagradu.

- Šezdeset mi je godina, kao i Međimurju koje već godinama čitamo svi u obitelji. Iako sam povremeno znala odigrati koju igru na sreću, nikada ništa do sada nisam dobila.
Sretna sam zbog nagrade, a na slanje kupona nagovorio me suprug Rajko. Cijelom vašem kolektivu još jednom čestitam na velikom jubileju.

V. Trstenjak

Izvor: 3001