Arhiva 11.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Obljetnice završetka školovanja

VRATIŠINEC
Pola stoljeća nakon što je učenicima koji su školovanje započeli školske godine 1962./63. odzvonilo zadnje školsko zvono, u OŠ Dr. Vinko Žganec u Vratišincu ponovo se okupila generacija rođena 1948. godine. Nakon sata razrednika, koji je u društvu tadašnjih učiteljica Zlate Lajtman i Mirjane Ciglar održao profesor Vlado Ciglar, služena je misa za preminule kolege. Druženje je potom nastavljeno u Royalu u Vratišincu, uz dogovor za novi susret za pet godina. Na feštu su se odazvali Josip Srpak, Stanko Jambrošić, Katarina Lehkec, Dragica Ribič, Katarina Klinger, Amalija Levačić, Agata Žerjav, Franciska Matoša, Marija Vinković, Slavica Srnec, Katarina Zadravec, Bernarda Kelčec, Mijo Cofek, Franjo Kutnjak, Ivan Horvat, Vlado Kolarić, Antun Bukovec, Ana Deban, Antun Vugrinec, Ivan Sovar i Franjo Novak. (vt)

I. OŠ ČAKOVEC
Jednom će naša generacija tražiti zelenu borovu šumu i more i pronaći ih!
Tražit će toplo ljeto i klupe naše škole i pronaći ih!
Jednom će naša generacija tražiti plavetnilo neba i bisere koji se javljaju poslije kiše, i pronaći ih!
Jednom će naša generacija tražiti sjećanje na nas!
Jednom će naša generacija tražiti osjećaj pripadnosti!
Samo će jednom postojati naša generacija, jednom i nikad više!...
Ne možemo odvojiti tok rijeke od izvora, kao ni sjećanje prijatelja-učenika od godina provedenih u školskim klupama.
Prošlo je 50 godina, ali to nije vrijeme koje je nestalo, preletjelo u sekundi. Štoviše, svi ti protekli trenuci ispunjeni su ljudima oko nas, događajima i stvarima, dobrim, lošim, sretnim i tužnim, koji su postali sastavnim dijelom nas. To je vrijeme veliko sada. Sada će trajati i dalje. Na nama je da prigrlimo budućnost koliko je ostalo i učinimo je dobrom!

ŠENKOVEC 45
Davne 1967./68. školske godine Osnovnu školu u Šekovcu završila je još jedna generacija učenika koji su se, nakon 45 godina, ponovo okupili. Učenici su bili iz Šenkovca, Mačkovca, Slemenica i Knezovca, a poslije završetka srednjih škola i fakulteta razišli su se po cijelom svijetu. Nažalost, iz te generacije mnogi su pokojni. Na slavlju se okupilo 17 negdašnjih šenkovečkih osnovaca. Veselje su podijelili s umirovljenom učiteljicom Agnezom Siladi. (J.L.)

Generacija učenika Osnovne škole Šenkovec, rođenih 1948. godine, okupila se nedavno kako bi obilježila 50. obljetnicu završetka osnovne škole. Nakon evociranja uspomena ispred škole, zabavljali su se u čakovečkom Hotelu Park. Na prozivku su se odazvali Ana Crnčec, Barbara Fic, Franjo Grahovec, Ana Hergotić, Stjepan Kovačić, Ana Krištofić, Marija Kukovec, Marija Petković, Vladimir Pintarić, Ana Posedi, Vlado Potočnjak, Danijel Srnec, Dragica Strah, Zlatko Krištofić, Vladimir Šajnović, Josip Hrženjak, Ladislav Vuk, Marijan Vidra i Zvonko Šestak. (m)

SVETA MARIJA
Nedavno su se u Svetoj Mariji na obljetnicima završetka osnovnoškolskog obrazovanja susreli 60- i 55-godišnjaci. Svi u dobroj formi i sretni što se mogu sjećanjima vratiti u djetinjstvo. Jedna generacija učenika iz Svete Marije i Donjeg Mihaljevca obilježavala je 45 godina od završetka osnovne škole, a druga 40 godina od posljednjeg zvona u svetomarskoj školi.
Ono što ih ipak najviše veže su njihove učiteljice Franciska Pongrac i Marica Babić koje su i ovaj put stigle kad se oglasilo školsko zvono, kao nekad...
Za generaciju koja je navršila 55 godina starosti župnik Pavao Markač služio je misu i lijepim ih riječima ispratio na slavlje. (zč)

Izvor: 3037