Arhiva 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

OBRAČUNI U ČAKOVEČKOM HDZ-u: Otišli Pranjić, Vukoja...

Tihi obračuni u čakovečkom Gradskom odboru HDZ-a, čini se, ne prestaju. Iz krugova bliskih stranci doznajemo vijest koja nije najfriškijeg datuma, no, još nije bila prezentirana javnosti. Stranku je, i to nakon što je predsjednik početkom godine postao dr. sc. Tomislav Novinščak, napustio i Mario Vukoja, poznati gimnastički trener i tehnički direktor Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, član HDZ-a od 1991. godine.
Razočaran u politiku i unutarstranačke odnose, spomenuto je već ranije učinio i gimnazijski profesor te nekadašnji glasnogovornik Gradske organizacije stranke profesor Ivan Pranjić, dok je proteklih dana, početkom travnja, profesorica Dijana Fric - predsjednica Temeljnog ogranka Jug i članica Gradske organizacije svoj mandat stavila u mirovanje.
Priča o ostavkama i izlascima iz gradske organizacije stranke „zarotirala“ se, o čemu smo pisali u prošlim brojevima, odlaskom bivšeg direktora Međimurskih voda i dopredsjednika Gradskog odbora Josipa Zorčeca te 14 članova ogranka Novo Selo Rok. Prethodno su ostavke ponudili, pa povukli i sam predsjednik Novinščak te njegov zamjenik Ivica Kirin. Pojedini članovi, što također neslužbeno doznajemo, povlače i pitanje „legalnosti“ samih izbora na kojima je za predsjednika izabran čakovečki kirurg Tomislav Novinščak. Premda su izabrani na funkcije, dakle, bili kandidati, i on i Kirin navodno su istodobno bili članovi stranačkog Povjerenstva za provedbu izbora.
Kirin ujedno obavlja dvostruku funkciju - dopredsjednik je, ali i tajnik, čega, kažu izvori u stranci koji su željeli ostati neimenovani, nema ni u jednom gradskom odboru općenito.
Kako smo naveli u prošlome broju, neće čuditi ako potresa unutar čakovečkog HDZ-a u predstojećem razdoblju bude još.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3080