Arhiva 15.12.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Obrtnik Međimurja - Ludvik Lukman

Već tradicionalnom svečanošću, održanom u petak, Obrtnička komora Međimurske županije obilježila je svoj dan, 9. prosinca, dan svog osnutka 1994. godine. Predsjednik OKM-a Slavko Faltak u uvodnom je izlaganju rekao da međimurski obrtnici obilježavaju svoj jubilej, ali ga proslavljaju prigušeno, u svjetlu podatka da je broj prijavljenih obrta pao na 1.605, odnosno da se sada već svakog dana zatvaraju dva obrta. Tim veći značaj imaju priznanja onima koji su dugo izdržali kao obrtnici ili dali obrtništvu poseban doprinos,
Priznanje za dugogodišnji marljiv i ustrajan rad u obrtu, za dvadesetogodišnji staž, primili su Stjepan Serec, stolar iz Nedelišća, Željko Ljubojević, trgovac iz Nedelišća, Nadica Lukša, frizerka iz Donjeg Vidovca, Mario Hunjadi, serviser kućanskih aparata iz Svete Marije, Darko Zamuda, stolar iz Gorenjeg Hrašćana, Dragutin Branilović, strojobravar iz Čakovca, Branko Srpak, zidar iz M.Središća, Franjo Novak, tekstilac iz Slemenica, Damir Obadić, soboslikar iz Čakovca, Ivan Novak, prijevoznik iz Nedelišća, Dušan Sraka, trgovac iz Otoka, Rajko Pomor, sitotiskar iz Čakovca, Ladislav Mlinarić, serviser plamenika iz Nedelišća, Franjo Božak, trgovac iz Strahoninca, Miodrag Novosel, serviser kućanskih aparata iz Čakovca, Renata Vrbanec, galanteristkinja iz Strahoninca, Željko Vidović, fotograf iz Čakovca, Katarina Labazan, trgovkinja iz Mihovljana, Radoslav Kljajić, trgovac iz Nedelišća, Vesna Kljajić, trgovkinja iz Nedelišća, Alojz Kuharić, taksist iz Čakovca, Stjepan Vrhar, metalac iz Čakovca, Božidar Horvat, serviser vatrogasnih aparata iz Knezovca, Verica Nestić, trgovkinja iz Preloga, Franjo Krištofić, brusač iz Zebanec Sela, Goran Žbulj, prerađivač čaja i kave iz Čakovca, Vlado Sokač, ugostitelj iz Podturna, Miljenka Matjašec, medičarka iz Čakovca, Marija Bistrović, ugostiteljka iz Frkanovca, Hisni Derviši, ugostitelj iz Domašinca, Vera Antolović, trgovkinja iz Vratišinca, Vladimir Naranđa, prijevoznik iz Hodošana, Mladen Bratinščak, građevinar iz Savske Vesi, Ruža Rusak, stolar iz Donje Dubrave, Ivan Trupković, cvjećar iz Šenkovca, Karmen Kiš, trgovkinja iz Preloga, Štefanija Novaković, trgovkinja iz Ivanovca, Prenk Kuqi, pekar iz Čakovca, i Sanja Horvat, tekstilka iz Strahoninca.
Diplome za izniman doprinos u promidžbi, poticanju i unapređenju obrtništva i obrtničkog komorskog sustava primili su Zlatko Glavina, proizvođač kapa i šešira iz Preloga, Marijan Goricaj, soboslikar-ličilac iz Nedelišća, Valentin Vražić, bačvar iz Donjeg Kraljevca, Mijo Turk, ugostitelj iz Sivice, i Dušanka Špicer, frizerka iz Čakovca.
Dobitnici Plakete Majstor godine za poslovne rezultate, tehnološka unapređenja, postignutu visoku kvalitetu proizvoda i usluga ili za visoke rezultate u praktičnoj poduci učenika za obrtnička zvanja ove godine su Vladimir Šercer, pekar iz Donjeg Kraljevca, Kristijan Štampar, strojobravar iz Preloga, i Dragica Horvat, ugostiteljica iz Otoka.
Dobitnik glavnog priznanje OKM-a, nagrade za životno djelo, statue Obrtnik Međimurja, ove je godine Ludvik Lukman, strojobravar iz Čakovca, za 48 godina rada u obrtništvu, kao ugledan, uspješan i častan obrtnik za izuzetan doprinos u osnivanju i razvoju obrtničkih institucija i za dugogodišnji uspješan rad na promidžbi obrtništva. U ime nagrađenih, on je i zahvalio na priznanjima. Dobitnicima priznanja i nagrada na kraju svečanosti čestitali su Anđelko Horvat, zamjenik međimurskog župana, i Zoran Vidović, zamjenik gradonačelnika Čakovca.
Dražen Kovač

Izvor: 2903