Arhiva 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Od nastupa Demona zasad - ništa!

Kad je riječ o Danu grada Čakovca, recimo i da se u kuloarima u proteklo vrijeme spominjao mogući nastup legendarne čakovečke rock grupe Demoni. No, nažalost, od toga, barem zasad ništa. Zamjenik gradonačelnika Romano Bogdan kaže da je u nekoliko navrata razgovarao sa Zoranom Grujićem iz Demona od kojeg je i potekla sama ideja. Grad je, ističe Bogdan, za njihov koncert bio spreman pokriti troškove dvorane Centra za kulturu, a sam koncert, prema prvotnoj zamisli, ne bi bio „vezan“ uz proslavu Dana grada.
- Budući da smo u to vrijeme počeli s pripremama programa za Dan grada, predložili smo da koncert održe na Trgu Republike u povodu Dana grada te im ponudili pokrivanje troškova pozornice i razglasa.
Međutim, nakon nekoliko dana, gospodin Grujić obavijestio me da odustaju od koncerta jer se ne mogu međusobno dogovoriti, kaže Bogdan.
Jura Stublić vratio samo dio novca
Grad Čakovec, odnosno Turistička zajednica imaju i jedno loše iskustvo vezano uz organizaciju koncerata. Zagrebački rocker Jura Stublić trebao je nastupiti na dočeku nove godine 2013. na Trgu Republike. Javnost se vjerojatno još sjeća - koncert nije održao, a svemu je prethodila navodna tučnjava, dok su neki govorili i da Stublić nije bio sposoban nastupiti.
Novčani predujam za koncert već mu je bio uplaćen. Tadašnje vodstvo Turističkog ureda naknadno je održalo sastanak s glazbenikom, odnosno, njegovim menadžerima te je dogovoreno da novac vrati ili neka organiziraju koncert iste financijske vrijednosti. Kako doznajemo, dio duga Turističkom je uredu podmiren, a dio se još vodi pod stavkom - potraživanja.
V. Kelkedi

Izvor: 3083