Arhiva 14.08.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Od nastupa u 1. međimurskoj ligi odustao NK Čukovec 77

Nakon Graničara Novakovec, tri dana pred početak nove prvenstvene sezone svih Međimurskih nogometnih liga, novi „udarac“ odgovornima u Međimurskom nogometnom savezu. Zbog kako kažu u dopisu „nedostatka igrača“, od nastupa u 1.međimurskoj ligi odustali su i u NK Čukovcu 77. I time čelnicima MNS-a „zahvalili“ na ranijoj odluci da im se na godinu dana zamrzne status u 1.međimurskoj ligi. Ovo je krajnje neozbiljno, do zadnjeg su dana čekali s takvom odlukom iako su čvrsto prije toga najavljivali svoj nastup i ambicije. 

U MNS-u su odmah reagirali, predsjednik Mato Kljajić je sazvao telefonsku sjednicu IO-a na kojoj je donesena odluka da umjesto Čukovca 77 u 1.međimurskoj ligi igra Sokol Vratišinec, četrnaesto plasirani sastav 1.međimurske lige proteklog prvenstva. Obzirom da je Graničar Novakovec zbog nedovoljnog broja igrača ranije  odustao od nastupa u 2.međimurskoj ligi B, umjesto njega će igrati NK Zebanec, a u 2.međimursku ligu A umjesto Sokola ulazi NK Omladinac Mačkovec. Tako će prvenstvo ipak unatoč navedenih teškoća početi u nedjelju 16.kolovoza, a ovakve odluke klubova dobra su „škola“ odgovornima u MNS-u za u buduće da ozbiljnije pristupe organizaciji natjecanja kavo je ono u četiri Međimurske lige /Prvoj, dvije Druge i Trećoj/. Ne ponovilo se.

Za kraj Još podatak da je u zaostalom susretu 2.kola Kupa MNS-a u Puščinama Spartak (Mala Subotica) zabilježio pobjedu nad domaćim istoimenim sastavom 9:8 - nakon izvođenja udaraca s 11 metara, u regularnom dijelu susret je završen 2:2. 

                                  

Izvor: 3146