Arhiva 02.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

OD PETKA DO NEDJELJE NA ČAKOVEČKOM JUGU - ANTUNOVSKO PROŠTENJE

Liturgijska slavlja i koncerti Crvene Jabuke i klape Maslina

 

Župnik Župe svetog Antuna Padovanskog fra Tomislav Božiček,  čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač i voditeljica Turističkog ureda Boška Ban Vlahek na konferenciju za novinare najavili su program ovogodišnjeg Antunovskog proštenja, odnosno kako ga je nazvao fra Božiček –Dana čakovečkog Juga.

 

Kad je riječ o duhovnom dijelu, od srijede 10. do petka 12. lipnja fra Petar Cvekan sa zagrebačkog Kaptola predvodit će duhovnu obnovu. Svaki dan od 18.30 molit će se krunica, u 19 će se služiti svete mise, dok će u 20 slijediti procesija s kipom svetog Antuna te će se moliti za bolesne,  roditelje, djecu i sve potrebite. U crkvi će za vrijeme liturgija pjevati Zbor mladih Župe svetog Antuna Padovanskog te Mješoviti i Ženski zbor Župe svetog Nikole biskupa.

 

Na sam blagdan svetog Antuna, u subotu, u 7 sati služit će se rana misa, potom u 9 dječja, dok će također fra Cvekan u 11 sati predvoditi središnju župnu  proštenjarsku misu. U 17 sati blagoslovit će se djeca i ljiljani, u 19 slijedi večernja misa, dok će u 20 sati ispred crkve nastupiti Kulturno umjetničko društvo „Katruže“ iz Ivanovca.

 

A da Jug grada u dane svog proštenja živne u cjelini pobrinuo se Grad Čakovec. Tako će se od petka do nedjelje održavati festival cvijeća, uz prezentaciju starih zanata i običaja kao i program za najmlađe koji priprema nekoliko udruga. Večeri će biti rezervirane za dobar provod. U petak će na trgu ispred crkve nastupiti „Crvena jabuka“, a u subotu klapa „Maslina“.

Izvor: 3136