Arhiva 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Od Slemenica do Šenkovca

Dionica državne ceste od izlaza iz Slemenica, kroz Mačkovec, do Šenkovca uskoro će dobiti pješačko-biciklističku stazu.
Zahvat procijenjene vrijednosti od 4,8 milijuna kuna zajednička je investicija Hrvatskih cesta, Grada Čakovca i Općine Šenkovec – u srijedu 20. studenoga gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač i načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat o tome su potpisali ugovor. HC će podnijeti 55 posto financijske obveze, Grad Čakovec 33,2, a Općina Šenkovec 11,8 posto, odgovarajuće odnosu dužina staza na svom području. Projekt su u kraćem razgovoru s novinarima predstavili čelnici dviju jednica lokalne samouprave, dok je predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Mario Medved iznio osnovne tehničke karakteristike zahvata.
Dionica je duga 3,9 kilometara, biciklističke su trake izvan naselja projektirane obostrano, širine 160 centimetara, u nivou s kolnikom. I kroz Mačkovec su biciklističke staze projektirane obostrano, ali od kolnika visinski odvojene rubnjakom, a široke 180 centimetara. Postupak javne nabave već je pokrenut, rok za davanje ponuda je četvrtak, 28. studenoga.
Nakon izbora najpovoljnijeg izvođača, potpisat će se ugovor - izabrani izvođač imat će rok od tri mjeseca od dana uvođenja u radove da obavi svoj posao. Prigoda potpisivanja ovog ugovora iskorištena je i za dogovor o nastavku istog posla, rekao je prisutnim novinarima Saša Horvat.
On i Kovač složili su se o tome da 2014. godina bude iskorištena za pripremu projektne dokumentacije za izgradnju pješačko-biciklističke staze na potezu od čakovečke Bolnice do Šenkovca, a onda projekt bude kandidiran i za financiranje, gdje god se zato ukazala prilika.(k)

Izvor: 3057