Arhiva 19.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Održan 15. MESAP

Otvarajući 15. međunarodni sajam poduzetništva - MESAP 2013. u Nedelišću, 14. lipnja, župan Matija Posavec u prvi je plan stavio prednosti koje Međimurje ima i mora prodornije koristiti u svojoj nakani da značajnije iskorači na gospodarskoj sceni. Tri su okosnice daljnjeg razvoja naše županije: strateški položaj, vrlo dobro razvijena infrastruktukra i vrijedni ljudi.
Županovoj pozitivnoj intonaciji pridružio se i zamjenik ministra poduzetništva i obrta Stjepan Koraj. Naglasio je kako su pokazatelji u sektoru kojim se u Ministarstvu bavi pozitivni i ukazuju na početak oporavka.
Konkretniji rezultati u tom smislu tek će se vidjeti koncem godine jer je činjenica da se i dalje posluje u otežanim uvjetima, da je nezaposlenost visoka, a ulaganja poduzetnika i obrtnika u stagnaciji.
Želja domaćina MESAP-a bila je da što većem broju izlagača omogući dolazak, što su u prvi plan stavili načelnik Općine Nedelišće Darko Dania i direktor Mesapa Vitomir Kirić. Upravo je Kirić istaknuo i činjenicu ulaska Hrvatske u Europsku uniju te niz prednosti koje u tržišnom smislu time dobiva Mesap.
250 IZLAGAČA
Čak 250 izlagača ove je godine iskoristilo priliku da na Mesapu predstavi svoju djelatnost i uspostavi poslovne kontakte.
Njihov je broj veći nego prijašnje dvije godine, pa je tako i katalog Sajma ponudio više informacija o događanjima i izlagačima. Sajamska satnica prvog je dana obuhvaćala stručnu radionicu na temu Vinsko zakonodavstvo sada i u Europskoj uniji koju je držala dr. sc. Ivana Alpeza, predstojnica Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo.
Subotnje je prijepodne iskoristila Općina Osečina iz Srbije za svoje predstavljanje, a na središnjoj je pozornici nastupila Seljačka sloga iz Nedelišća sa svojim gostima te Bojan Jambrošić.
Nedjeljno prijepodne je, sad već tradicionalno, bilo posvećeno međimurskom konju i izložbi koju su priredili članovi Udruge uzgajivača međimurskog konja. Oldtimer klub Međimurje na Mesapu je priredio izložbu starih vozila, a stare su traktore dovezli članovi Steyr kluba iz slovenskog Koga. Sve je zaključeno nastupom grupe Meteori.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3034