Arhiva 07.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Održan 5. Kup VZGČ za djecu i mlade te 4. kolo Kupa HVZ-a za mladež

U subotu je na stadionu SRC Mladost u Čakovcu, održan je 5. Kup Vatrogasne zajednice Grada Čakovca za djecu i mladež koje je ujedno bio i završno, 4. kolo Kup natjecanja Hrvatske vatrogasne zajednice u kategoriji mladeži. Domaćin je bila Vatrogasna zajednica Grada Čakovca, a natjecanje je, unatoč prijetnji kiše, uspješno održano. Nastupilo je ukupno 50 ekipa iz Međimurja i ostatka Hrvatske. 

U kategoriji podmladak izvodile su se dvije vježbe prema pravilniku HVZ-a, a bolja se bodovala za ukupni poredak. U kategoriji žene nastupilo je ukupno 5 ekipa, a DVD Domašinec je bio najprisebniji i najspretniji osvojivši prvo mjesto. Do njih su bili na 2. mjestu DVD Gornji Vidovec te na 3. mjestu DVD Zasadbreg. U muškoj kategoriji prvo mjesto je osvojila ekipa DVD-a Kuršanec 1 sa ukupno 483,75 bodova, drugo DVD Šenkovec, dok su trećeplasirani bili vatrogasci iz DVD Sveti Križ. U kategoriji mladeži izvodila se jedna vježba sa štafetnom utrkom prema pravilniku HVZ-a. Ova kategorija se bodovala i za ukupni poredak kup natjecanja HVZ-a U kategoriji žene prvo mjesto osvojile su članice DVD-a Bedekovčina, drugo mjesto pripalo je ekipi DVD-a Nuštar, a treće su bile domaće djevojke iz DVD-a Palinovec.

U kategoriji mladež muškim prvo mjesto osvojila je momčad DVD-a Gardinovec, drugi su bili članovi DVD-a Novi Marof, a treći DVD Trebarjevo Desno. Priznanja sudionicima i medalje pobjednicima, uručili su gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca i Međimurske županije Mario Medved, zamjenik gradonačelnika Čakovca Romano Bogdante zapovjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Ivan Krištofić.

Izvor: 3150