Arhiva 12.08.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

ODRŽAN ČETVRTI MALI MEF

Jedna od glavnih točaka programa ovogodišnjeg Porcijunkulova, u samom zaključku četverodnevnog slavlja, bio je dječji festival Mali MEF. Natjecateljska smotra skladbi namijenjenih mladim izvođačima već je postala tradicionalna, ovo joj je bilo četvrto izdanje. Publici okupljenoj na Trgu Republike predstavilo se deset pjesama i njihovi izvođači, većinom iz Međimurja, ali i dvije gošće, iz Koprivnice i Krapine. Glavnu nagradu, Grand Prix Festivala Mali MEF, osvojila je pjesma Budi što jesi za koju je i tekst i glazbu napisala i sama je izvela Lea Šprajc iz Šenkovca. Prvo mjesto osvojila je pjesma Visoka ljubav, autorskog tima Mladen Medak i Ivan Mikulić, koju je izveo Mateo Mikulić iz Belice, drugo mjesto pripalo je pjesmi Jedina, jedina autora Nede Culete i Ivana Mikulića u izvedbi Filipa Knezića iz Nedelišća, dok je treće mjesto osvojila pjesma Jedan mali koju je skladao Branko Jalšovec, a tekst napisala i sama je izvela Doroteja Strnišćak iz Merhatovca, dok ju je aranžirao Damir Rodiger. Uz četvero izvođača nagrađenih pjesama, nastupili su i Anett Glavak iz Koprivnice, Valentina Zadravec iz Prekope, Tea Filipović iz Belice, Doria Barulek iz Čakovca, Ana Pavleković iz Krapine i David Blažon iz Domašinca. Festival je imao i goste, od kojih su neki prijašnji sudionici Festivala - Jerko Fabić iz Donje Dubrave, Anamarija Grkavac i Rebecca Posavec iz Pribislavca te David i Suzana Herceg iz Nedelišća.
Stručni žiri u izboru dobitnice gradske nagrade nije imao težak posao, kako je rekao i sam njegov predsjednik Vladimir Novak, prof.:
- Prosjek kvalitete pjesama bio je dobar i može se reći da za sobom imamo još jedan kvalitetan Mali MEF. No, u izboru ukupne pobjednice stvar je bila jasna, Lea se isticala ne samo kao autorica i odličnom izvedbom vlastitog djela, već i time što u nastup unosi i izuzetnu emotivnu snagu. Već sad ona ima posebnu scensku pojavu.
Termin na kraju Porcijunkulova donio je i neka ograničenja, skraćenu satnicu festivala bez mogućnosti probe, ali mlade pjevače, usprkos nedostatku iskustva, to nije smelo i sve je završilo dobro, kako nam je rekao direktor festivala Rajko Dobošić. Dodao je da Organizacijski odbor Malog MEF-a u realizaciji dječjeg festivala zahvaljuje na pomoći partnerima. To su generalni sponzor VABA, glavni sponzor ZADOL GRUPA, sponzori Pekarna Junior, Instalomont-Termocentar, Meiso Goričan, Bogdan pigmenti, Beciklin, Chaky, Galivet, Veterinarska stanica Prelog, Jadransko osiguranje te pokrovitelji Međimurska županija i Grad Čakovec. Zahvaljujemo i medijskim pokroviteljima - Listu Međimurje i Radiju 1 te donatorima bicikala, nagrada pobjednicima, tvrtkama Trgovina Mihalec i Panex Dinamic.
Dražen Kovač
Snimio Marko Lončarić

Izvor: 2885