Arhiva 01.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Održan Memorijal Mario Rusak

U sportskom parku Krbulja, u Donjoj Dubravi održan je 8. memorijal Mario Rusak posvećen mladom vatrogascu iz Donje Dubrave, pripadniku vatrogasne mladeži, iznenada preminulom prije devet godina. Okupilo se gotovo 200 vatrogasaca koji su se natjecali u 4 kategorije: mladeži muški i žene te djeca muški i žene. Najuspješniji u kategoriji djeca muški bili su natjecatelji iz DVD-a Donji Mihaljevec (ispred Svete Marije i Donjeg Vidovca); u kategoriji djeca žene pobijedile su natjecateljice iz Svete Marije (ispred Donjeg Mihaljevca i Donje Dubrave). U kategoriji mladeži žene pobjednice su bile članice DVD-a Čakovec, a slijede ih natjecateljice iz Sušaka - Rijeke i Savske Vesi.
Najzanimljivija kategorija natjecanja svakako je ona za mladež muške u kojoj se, osim za medalje, natjecatelji bore i za veliki prijelazni pehar Memorijala. U tom je rangu ekipa Donje Dubrave osvojila treće mjesto, druga je bila ekipa iz Svete Marije, a – po drugi put uzastopno – najbolji su bili natjecatelji iz Sušaka - Rijeke.
U okviru Memorijala održano je i natjecanje djece i mladeži Vatrogasne zajednice područja općina Donja Dubrava, Kotoriba, Sveta Marija, Donji Mihaljevec i Donji Vidovec. Članovi DVD-a Donji Mihaljevec bili su najbolji u kategoriji djeca muški i mladež žene, dok je DVD Sveta Marija pobijedilo u kategoriji djeca žene i mladež muški.
Mladen Grubić

Izvor: 3040