Arhiva 12.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Održana 29. smotra Međimurske popevke

U vrlo ugodnoj atmosferi dvorane Aton u Nedelišću u subotu je održana 29. smotra hrvatske pučke popijevke Međimurske popevke. Publika je imala dovoljno mjesta u dvorani s obzirom na mali odaziv koji je začudio i organizatore i goste, no, oni koji nisu došli propustili su najbolju Popevku dosad. To valja zahvaliti kvaliteti izvedbe pjevača i svirača, ali i lijepom odabiru pjesama koji je bio u domeni stručne komisije smotre.
U velikoj su mjeri bili zastupljeni pjevači međimurskih popijevaka iz Mađarske, čime je smotra dodatno oplemenjena. Pjevali su Rozika Broz (Fićehaz, Mađarska) - Pod oblokom bor zeleni, Marija Biber (KUD Podturen) - Hladen potok i globoki, Ženska pjevačka skupina KUD-a Podturen - V leti ide sunce doli pomali, Dragica Cvetko iz Donjeg Kraljevca - Oj, vulica, kak si lepa, zatim Mješovita pjevačka skupina KUD-a Općine Donji Kraljevec s pjesmom Zrasla mi je ruža kraj dvora, Marta Kramarić i Tonći Hederić (KUD Sumarton, Mađarska) Lepa si mi črnokožna.
Iz mađarskog Serdahelja u goste je došla Mješovita pjevačka skupina s pjesmom Dok sam bila lepa mlada, a iz Mlinaraca Ženska pjevačka skupina sa skladbom Mamica so štrukle pekli. Nastupila je i Nada Patafta iz Strahoninca s Mama moja, ja vam nebrem spati, Ženska pjevačka skupina KUU-a Seljačka sloga Nedelišće Se se gore zelenijo, Ženska vokalna skupina KUD-a Žiškovec u izvrsnoj izvedbi Štimala sam da si ti, Muška pjevačka skupina KUD-a Katruže Ivanovec i Ženiv bi se, ženiv, Anita Huđek iz Varaždina Liepo naše Međimuorje, Ženska vokalna skupina Crkvenog zbora Sveti Marko iz Selnice s pjesmom Međimurje moje malo zeleno, Dajana Škvorc iz KUU-a Zvon Župne zajednice Mala Subotica s pjesmom Oh, ti picek dragi.
Oršolja Kuzma iz Budimpešte također je bila gošća priredbe s pjesmom Malo Međimorje, al si v lepem cveto, potom Dunja Knebl (Zagreb) - Pitaš mene, pitaš golob, Zvonimir Dravec iz KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava s Vehni, vehni fijolica, Luka Topolnjak iz KUD-a Mihovljan u izvedbi Kraljevec je malo selo te Katarina Toplek i Pjevački zbor Josip Vrhovski Nedelišće s Došla mi je ta nedelja fašenjska. Najdulji su pljesak dobili mladi izvođači Antonija Jurinec iz Ivanovca - Divojka se je po vrtu šetala, Mješovita pjevačka skupina OŠ Sv. Martin - Ftiček veli i Alex Kozma iz Sumartona s pjesmom Vu šumici.
Kao i uvijek dosad, KUU Seljačka sloga Nedelišće, kao organizator smotre, pokazao se dobrim domaćinom.
Predsjednica Jasna Hajdinjak uputila je riječi pozdrava, a župan Matija Posavec proglasio manifestaciju otvorenom. Voditeljski par, već po tradiciji, bili su Velina Novak i Radovan Radiković. U glazbenoj su pratnji bili tamburaški sastavi Seljačke sloge Nedelišće, KUD-a Žiškovec, KUU-a Zvon iz Male Subotice, Seljačke sloge Donja Dubrava, Sumarton i OŠ Sv. Martin na Muri.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 3033