Arhiva 04.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Održana humanitarna priredba za ljetovanje djece 2015. godine

Društvo „Naša djeca“ Čakovec i Koordinacijski odbor „Čakovec – grad prijatelj djece“ su u srijedu, 3. prosinca organizirali humanitarnu priredbu Božićna priča za akciju „I ja bih na more“. Centar za kulturu bio je premalen za sve koji su došli pogledati priredbu, pa su, osim sjedala, i stepenice zauzeli ljudi zainteresirani za program i pomoć djeci.

 

 

Nastupale je čak 350 djece i mladih među kojima su Čakovečke mažoretkinje, Livi, Teuta, Vivona, KUD Žiškovec, djeca iz vrtića Bambi, Vjeverica, Loptica, Žibeki i Cvrčak, Osnovna školi Belica – Gardinovec, forum grada Preloga "Sanjari" te članovi Dječjeg vijeća grada Preloga i Čakovca. Ovaj bogat program pun plesa, pjesme i smijeha vodile su dječje vijećnice grada Čakovca Martina Roža, Bianca Strbad i Vinka Siladi, a publici su se svojim govorom obratile i predsjednica Društva „Naša djeca“ Gordana Šoltić Siladi te dječja gradonačelnica grada Čakovca Adela Vaser.

 

- 20. studenoga obilježili smo 25 godina konvencije o pravima djeteta, danas je Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Ovo je pravo vrijeme za dobra djela, a svi vi koji ste danas ovdje ispunili dvoranu dio ste ove prekrasne priče i ostvarenja nečijeg sna, ne bilo kojeg, dječjeg sna, kazala je Gordana Šoltić Siladi i zahvalila svima koji su došli i sudjelovali u programu. Akcija „I ja bih na more“ provodi se već 10. godinu i do sada je ljetovanjem na moru usrećila 200- tinjak djece iz osjetljivijih socijalnih skupina društva.

Izvor: 3110