Arhiva 17.04.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

Održane radionice akcije „Osvijesti se!“

U ponedjeljak, 13. travnja, Udruga tjelesnih invalida Međimurja održala je dvije inkluzivne radionice u Srednjoj školi Čakovec, a u srijedu, 15. travnja jednu radionicu u Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec. Radionice su provedene u okviru akcije „Osvijesti se!“.

 

3. d i 4. a SŠČ u ponedjeljak, te 2.k ETŠ u srijedu su kroz zabavne i poučne primjere, igre i vježbe učili o osobama s invaliditetom i preprekama s kojima se susreću. Aktivnim sudjelovanjem došli su do zaključaka vezanih uz osobe s invaliditetom i njihovim potrebama. Učenici su se kroz igru našli u ulogama osoba s različitim poteškoćama. Naučena znanja moći će iskoristiti u manifestaciji „Upoznaj svoj grad!“ koja će se provesti u svibnju u centru grada Čakovca. Radionicama se želi stvoriti temelj za razvijanje pozitivnih stavova mladih prema osobama s invaliditetom i prevenciju predrasuda. 

 

Udruga tjelesnih invalida Međimurja započela je 09. ožujka 2015. provedbu akcije „Osvijesti se!“. Cilj akcije je povećanje socijalne osviještenosti lokalne zajednice, osobito mladih, u gradu Čakovcu o osobama s invaliditetom i njihovim potrebama te doprinošenju razvoju aktivnog građanstva i solidarnosti. Akcija je pripremljena u suradnji sa Savezom udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije i Volonterskim uredom Međimurja.

 

Fotografije s radionica pogledajte OVDJE.

Izvor: 3129