Arhiva 04.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

ODRŽANO IX. ŽUPANIJSKO NATJECANJE MLADEŽI CRVENOG KRIŽA

Najbolje ekipe OŠ Hodošan i Gimnazije Josipa Slavenskog

Osnovna škola Hodošan bila je domaćin IX. natjecanja mladeži Crvenoga križa za osnovne i srednje škole Međimurja.
Natjecanje je okupilo 250 sudionika, odnosno 13 ekipa osnovnih i 5 iz srednjih škola. Pred ispitnim povjerenstvima koja su činili liječnici i medicinski tehničari te sestre ekipe su se odmjerile u znanju i vještini pružanja prve pomoći. I sudionicima i ocjenjivačima podršku su dali djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenoga križa te djelatnici i učenici OŠ Hodošan, već tradicionalnog domaćina ovog natjecanja.
Među osnovnim školama, u konkurenciji podmlatka, i ove je godine najuspješnija bila ekipa Osnovne škole Hodošan (pod mentorstvom Monike Kanižaj), druga je bila ekipa OŠ Domašinec (mentor Dušan Lapov) i ekipa OŠ Donji Kraljevec (mentorica Dunja Novak). U kategoriji mladeži, među srednjim školama, najuspješnija je bila ekipa Gimnazije Josipa Slavenskog (mentor Krešimir Trojko), ispred ekipa Ekonomske i trgovačke škole Čakovec (mentor Saša Kraljić) i Srednje škole Čakovec (mentorica Miljenka Igrec).
Pobjedničke ekipe u obje kategorije izborile su pravo nastupa na međužupanijskom natjecanju kojem će 13. travnja domaćin biti Crveni križ Krapinsko-zagorske županije.(r)
Fotografije Kristijan Ovčarić

Izvor: 3023