Arhiva 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Općina Sveta Marija na meti državnog odvjetništva

Neki su Općinu Sveta Marija prijavili DORH-u koji je odmah reagirao i počeo provoditi postupak. Na njihovoj meti su općinski načelnici, bivši Dean Hunjadi (SDP) i aktualna načelnica Đurđica Slamek (HSS). Prema neslužbenim informacijama, oni su prijavljeni zbog niza nezakonitih radnji unatrag tri godine. Te radnje odnose se na isplatu naknade tvrtkama koje su obavljale radove za potrebe Općine, isplatu putnih naloga i nezakonito vođenje općinske blagajne, deponija otpada, sukob interesa, a navedeno je tu još podosta toga što bi DORH moglo zanimati.
Istragu nam je potvrdila aktualna općinska načelnica Đurđica Slamek. Ona, kao i bivši načelnik, sve optužbe odbacuje. Đurđica Slamek k tome je dodala: - Umjesto da se bavim realizacijom općinskih planova, ja se od početka mandata u lipnju mučim samo s prijavama i inspekcijskim nadzorima. Istaknula je da su za potrebe nadzora za fotokopiranje utrošili oko 6 kilograma papira. Slamekova dodaje kako na njihovu adresu stalno stižu prijave i dolaze inspekcije. Posjetili su ih inspektor zaštite na radu, protupožarna inspekcija, nadzornik Ministarstva regionalnog razvoja, Upravnog suda…
- Ne bojim jer znam da radim po zakonu! Samo mi je žao što mnogo vremena moram potrošiti na sve to, a svakodnevni poslovi nazaduju, kaže načelnica.
M. Grubić

Izvor: 3062